Nemzetközi foci

Terminátorként darálja le a meccseket a Liverpool csatára

Érdekes statisztikát bányászott elő a spanyol Marca, amely azt írja, a Liverpool szenegáli játékosa, Sadio Mané fáradhatatlanul nyomta le a meccseket egymás után az elmúlt egy évben.

373 nap alatt Mané 63 tétmeccset játszott a klubjában és a válogatottban, vagyis nagyjából hatnaponta dolga volt a pályán.

Az előző idényben kereken ötven meccsen játszott a Liverpoolban (26 gólig és 5 gólpasszig jutott), majd a Tottenham elleni győztes BL-döntő után csatlakozott az Afrika-kupára készülő szenegáli válogatotthoz, amely egészen a döntőig jutott, és ehhez Mané három gólja is kellett.

Majd alig három héttel az Algéria elleni finálé után már ismét a Liverpoolban serénykedett a pályán, a Chelsea elleni Szuperkupa-döntőben csapata mindkét gólját ő szerezte, aztán a Southampton elleni idegenbeli bajnokin is betalált.

Mané a 2019-es évben összesen 20 gólnál jár a Poolban, ez éppen annyi, mint amennyit két csatártársa, Mohamed Szalah és Roberto Firmino szerzett – összesen!

A Premier League-et tekintve is ő áll a rangsor élén, a bajnokságban ebben a naptári évben 15 alkalommal volt eredményes, és ez mind akciógól. Mögötte Sergio Agüero (Manchester City, 14 gól), valamint Raheem Sterling (Manchester City, 12) és Jamie Vardy (Leicester, 12) következik.

Olvasói sztorik