Nemzetközi foci

Zidane döntött, lezárta a Bale-ügyet

Magabiztos idegenbeli győzelemmel kezdte meg a 2019-2020-as La Liga-idényt a Real Madrid, amely Luka Modric kiállítása miatt bő félórát emberhátrányban futballozva 3-1-re nyert a Celta Vigo otthonában.

Ilyen sem történt még Luka Modriccsal: egyből kiállították
Benzema, Kroos és Lucas is betalált Vigóban.

A mérkőzésen Gareth Bale a kezdőcsapatba kapott helyet és adott egy gólpasszt, de ott volt a mérkőzésre benevezettek között a Bayern Münchentől visszatérő James Rodríguez is.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón természetesen nem maradhatott el a kérdés Zinedine Zidane edzőhöz: hogyan tervez a továbbiakban a két játékossal?

Bale marad, mostantól csak a szezonra kell összpontosítanunk, semmi másra. A mérkőzés előtt kétszer-háromszor beszéltünk, a Celta ellen pedig nagyon jól futballozott. Eden Hazard sérülése balszerencse a számunkra, de így mást kellett kitalálnunk. Így Vinicius Junior és Gareth Bale kezdett Karim Benzamával elöl, és mindannyian jól játszottak

– nyilatkozta Zidane.

Arra a kérdésre, miben változott a walesi szélső munkája júliushoz képest, amikor edzője azt mondta róla, jobb lenne, ha mihamarabb távozna, Zidane meglepő választ adott: „Semmiben! Gareth, James, és az összes többi játékos a legjobbat szeretné nyújtani a Real mezében”

Kiemelt fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Olvasói sztorik