Nemzetközi foci

Ronaldinho a CNN-en fényezi a magyar milliárdos üzletét

Annak azért van valami diszkrét bája, ha Amerika és a világ egyik legismertebb hírcsatornája egy magyar találmánnyal és annak világhódító útjával foglalkozik. Ráadásul mindezt az elmúlt évek egyik legszerethetőbb futballzsenije, a csodás mosolyú Ronaldinho megszólaltatásával teszi.

Az is jó érzés, hogy a hírcsatorna internetes oldalán megjelenő cikk korszakalkotóként emlegeti azt a játékot, amelyet Borsányi Gábor és Huszár Viktor talált ki, és amely a milliárdos Gattyán György – a CNN-nek csak Gyuri – kockázati tőkebefektetésének köszönhetően válik egyre inkább világhírűvé.

A lap egészen az időszámítás előtt 200-ig megy vissza amikor azt írja, a  labdarúgás legkorábban rögzített formáját az ekkor játszották. A világ legnépszerűbb labdajátékát, a nagypályás futballt azóta különféle formákban alakították át, megjelent például a futsal, a strandfoci, a lábtenisz, stb. – azaz a futball különböző változatai folyamatosan fejlődnek.

A magyar találmány erre az elég telített szórakozási, üzleti területre tört be viharsebesen és a lap szerint mára a futball őrült Brazíliát is meghódította, mondván Ronaldinho egyenesen a Teqball rabja. Amúgy tényleg szereti a brazil, de nem árt hozzátenni, hogy Gattyánék rásegítettek e szerelemre, jó érzékkel a Barcelona korábbi brazil sztárját választották a termék egyik kiemelt reklámarcának, aki 2016. októberében pont ezért érkezett Magyarországra és tartott bemutatót az Expo téren.

Ronaldinho saját maga nyilatkozza a lapnak, hogy amióta megmutatták neki a játékot, azóta a Teqball-rabja, képes akár hat órán keresztül az asztalon pattogtatni a labdát a haverokkal.

Néhány évvel ezelőtt már próbálkoztam hasonlóval, de nem ilyen asztalon. Így mikor megismertem ezt az formátumot, nagyon megtetszett. Azóta nem tudok leállni a játékkal. Kicsi korom óta mindig is ilyen voltam, a napom legviccesebb, legboldogabb része az, amikor labda van a lábamnál

– mondta Ronaldinho.

A CNN megjegyzi, mindez azért nagy siker, mert a Teqballnak sikerült egy telített piacra betörnie, hisz a brazil csillag szerint országukban ma már mindenki játssza, a strandon vagy bárhol az egyik kedvenc szórakozásukká vált.

Brazíliában a többség az utcán focizik. Imádtuk a széles tengerparton is a futballt, de amikor esik, akkor nincs hol játszani. Teqballozni viszont mindenhol lehet, kint is, bent is. Már szinte minden futballklubban van asztal az öltözőben a melegítéshez és az edzéshez. Nagyon segít a játék technikai részének gyakorlásában. Annak érdekében, hogy megfelelő pozícióban elérd a labdát, állandóan mozognia kell, és rendelkeznie kell bizonyos technikával, amelyet ezzel a játékkal lehet fejleszteni a legjobban

– érvelt Ronaldo.

Olvasói sztorik