Magyar foci

Magyar siker: olimpiai sportág lehet a Teqball

Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival egyeztetett Bangkokban.

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) a SportAccord konferencián Bangkokban. A szervezet a szokásos éves közgyűlését tartotta a héten, és mellette bemutatkoztak a világ minden tájáról érkező sportágak is.

Maláriás lett, 18 évesen elhunyt a támadó
Márciusban fertőződött meg, egy hónap alatt legyőzte a betegség.

A kiállítás legnagyobb sikerét a magyar fejlesztésű Teqball aratta, amely a tekintélyes Budapest pavilonnál és a FITEQ standnál mozgatta meg a delegáltakat. Többek között Fürjes Balázs kormánybiztos és a Teqball világbajnok nagykövete, Christian Karembeu is eszmét cseréltek a sportág és Budapest szoros kapcsolatáról.

A Teqball alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztetett. A megbeszélés tartalmáról az érintettek titkolóznak ugyan, de minden bizonnyal az egyre népszerűbb sportág olimpiai programba való felvételéről is szó volt. Az alapítók ugyanis többször kinyilvánították, hogy mielőbb az olimpiai sportágak között akarják látni a magyar fejlesztést.

A SportAccord egy esernyő szervezet, amely az olimpiai és nem olimpiai sportágakat, a sporthoz kapcsolódó más szervezeteket, illetve a multisport események szervezőit foglalja magába. A SportAccord eredete egészen 1921-ig vezethető vissza, Paul Rousseau, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) főtitkára akkor indítványozta, hogy legyen egy olyan sportszövetségi szervezet, amely kedvezőbb pozícióból folytathat párbeszédet az olimpiai bizottsággal.

Bangkokban egyeztettek. Fotó: FITEQ
Olvasói sztorik