Nemzetközi foci

Találós kérdés: hány néző lesz összesen a Craiova-AEK Athén párharcban a lelátón?

Egészen különleges párharc kezdődik csütörtökön az Európa Ligában. Találos kérdésnek is elmenne, hogy vajon hány nézőt hoz összesen az AEK Athén-Universitatea Craiova párosítás két mérkőzése? Pedig a válasz nagyon egyszerű:

nullát.

A román csapatot mára nem kell bemutatni itthon, de összefoglalva a Budapest Honvéd elleni visszavágón a hosszabbítás utolsó percében a játékosok dulakodása közben felrobbant a játékvezető mellett egy pályára bedobott hanggránát. A bírót emellett fejbe is dobták egy öngyújtóval, fél órán át állt a játék emiatt, végül a tartalék játékvezető irányításával tizenegyesekkel a Craiova jutott tovább.

Botrányos meccsen, pocsék 11-esek után esett ki a Honvéd
Volt itt minden: megsérült a Honvéd kapusa, megdobták a bírót, félórát állt a játék, majd jöttek a tizenegyesek.

Az UEFA kivizsgálta az esetet és hatvanezer eurós bírságot szabott ki, valamint arra ítélte a románokat, hogy három mérkőzést zárt kapuk mögött játszanak le. Ugyan fellebbezett a Craiova, de az európai szövetség ezt szerda délelőtt elutasította.

Ami a görögöket illeti, az AEK szurkolói november 27-én megtámadták az Ajax drukkereit egy BL-csoportmeccs előtt, többek között egy Molotov-koktél is átrepült a hollandokhoz. A kilenc sérülést okozó támadás után két zártkapus meccset kaptak az athéniak, amelyet még nem töltöttek le.

Összefoglalva zárt kapuk mögött kell lejátszani a romániai és a görögországi meccset is.

Egyetlen kiskapu van igazi nézőket toborozoni: a Craiova talált egy passzust a szabályzatban, miszerint gyerekek bemehetnek a zárt kapus meccsekre is. Ezt kihasználva azóta toborozzák is országszerte a futballra kapható gyerekeket.

Kiemelt kép: facebook.com/UCVOficial/

Olvasói sztorik