Nemzetközi foci

30 millió eurót fizetett új csatáráért a Milan

A francia bajnokságból igazolt csatárt a Milan, a 20 éves Rafael Leao 30 millió euróért érkezett a Serie A előző idényében ötödik helyen záró klubhoz. A Milanhoz öt évre aláíró Leao 24 bajnokit játszott tavaly a Ligue 1-ben a PSG mögött másodikként záró Lille-ben, és 8 gólt, valamint 2 gólpasszt pakolt be a közösbe. A francia klub előtt hazájában a Sportingban nevelkedett, ugyanott, ahol Cristiano Ronaldo.

Az idényt új edzővel, Marco Giampaolóval kezdő Milannak a portugál támadó a harmadik nyári igazolása, korábban a balhátvéd Theo Hérnandez jött a Real Madridtól – aki jelenleg bokasérüléséből lábadozik -, valamint a középpályás Rade Krunic a Serie B-be visszacsúszó Empolitól.

A Milan augusztus 3-án a Manchester Uniteddel csap össze Cardiffban a Bajnokok Kupájában, az első bajnokit pedig Udinében vívják majd a piros-feketék augusztus végén.

30 millió euró ide vagy oda, a Lille nem lesz könnyű helyzetben, hiszen Leao mellett az Arsenalhoz távozó Nicolas Pépé is lelépett a csatársorból, márpedig ők ketten az előző idényben 30 gólt szereztek.

Hivatalosan is bejelentette új csillagát az Arsenal
Nicolas Pépé klubrekordért érkezett a Lille-től.
Olvasói sztorik