Nemzetközi foci

Vanczák Vilmos is elmondta véleményét Messi kiállításáról

2005-ből ismerik egymást a felek.

Megírtuk: az argentin válogatott zárt harmadik helyen a Brazíliában rendezett Copa Américán, miután a szombat esti bronzmérkőzésen 2-1-re legyőzte a chilei csapatot.

A feszült mérkőzésen az argentinok kétgólos előnybe kerültek, majd Lionel Messi és Gary Medel akaszkodtak össze a 37. percben, a játékvezető pedig mindkét csapatkapitányt kiállította.

Az ötszörös aranylabdás argentin sztár másodszor kapott piros lapot pályafutása során: az elsőt 2005-ben a válogatottbeli bemutatkozásán Budapesten a magyar válogatott ellen, alig egy perccel pályára lépése után, amikor lekönyökölte Vanczák Vilmost. A Bors megkérdezte az egykori magyar válogatott védőt a mostani esetről.

– Az első esetet átéltem, a másodikat pedig videón láttam, de szerintem egyik sem ért kiállítást –mondta a Borsnak Vanczák. – Szabadulni akart a szorításomból, és hátracsapott, de nem volt olyan durva. A meccs után nem beszéltünk, így bocsánatot sem kért, de én nem is haragudtam rá. A vi­lág legjobb játékosának tartom, aki sosem a durvaságáról volt híres – tette hozzá a 80-szoros válogatott korábbi védő.

Sorra kapja a brazil beszólásokat Lionel Messi
Nem értenek egyet az argentin csillag nyilatkozatával.

Messi most még csak a kezét sem használta, csupán a mellkasukkal lökdösték arrébb egymást a chilei középpályással, aki szintén pirosat kapott.

– Medel mindig feszegeti a korlátait. Ha sárgát kaptunk volna, mindketten lehiggadunk. Lehet, hogy fentről rendelték meg a kiállításomat, és azért kellett szenvednem, amit mondtam – utalt az AS-nek Messi arra, hogy azért állíthatták ki, mert a brazilok elleni meccs után kritizálta a bírókat. A klasszis az éremátadáson sem jelent meg, amire durva magyarázatot adott.

Nem kell részt vennünk a korrupcióban, ami ezt a tornát végigkísérte!

Kiemelt kép: ugytudjuk.hu

Olvasói sztorik