Nemzetközi foci

Három Premier League-legenda a jelölt a Newcastle kispadjára

Három olyan korábbi labdarúgó is szóba került a Newcastle United lehetséges edzőjeként, aki a Premier League-érában – vagyis 1992 után – a bajnokság meghatározó tagjai tudtak lenni, írja a Telegraph.

Rafa Benítez távozik a Newcastle kispadjáról
Nem hosszabbítja meg szerződését a spanyol szakember.

A trióból Patrick Vieira tűnik legesélyesebbnek, aki 2015-ben már részt vett egy állásinterjún a Szarkáknál, akik végül Steve McLaren mellett döntöttek. Az Arsenal legendás középpályása ráadásul a francia Nice-szel remek munkát végzett, ám állítólag meghallgatná a projekt részleteit.

Mellette legjobb esélye Mikel Artetának van. A spanyol szakember miután az Arsenal középpályásaként szögre akasztotta a cipőjét, a Manchester City stábjába került Pep Guardiola segítőjeként. Arteta viszont nagyon szeretné magát vezetőedzőként is kipróbálni, így nyitott a tárgyalásokra.

Mikel Arteta (középen) a Manchester City kispadján. Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Nem úgy, mint Steven Gerrard, aki első szezonjában meggyőző eredményeket hozott a Rangers élén. A Liverpool legendás játékosa ugyan nem jutott be az Európa Liga főtáblájára, megizzasztotta a Celticet a bajnoki címért folyó harcban Skóciában. Eddie Howe neve is fölmerült, de a Szarkák vezetősége nem hiszi, hogy a Bournemouth-tól elcsábítható.

A tárgyalásokat nehezíti, hogy a tulajdonos, Mike Ashley eladná a klubot, így a nem sokára kinevezendő szakember néhány hét után teljesen másik főnököt kapna. Angol lapértesülések szerint két komoly vevő is van, az egyikük állítólag a A Manchester Cityt birtokló Manszúr sejk unokatestvére.

A szurkolók már Newcastle-mezben látják az Mbappé, Messi, Ramos triót
A Man. Cityt birtokló Manszúr sejk unokatestvére felfoghatatlan összegért veszi meg a klubot.

A szurkolók szemében Ashley egyébként közellenség, amelyet csak tetézett, hogy Rafael Benítezt elengedi a klub. Szurkolók egy csoportja odáig jutott, hogy nem hajlandó kijárni a csapat mérkőzéseire, amíg nincs új tulajdonos.

Kiemelt képünkön Patrick Vieira látható a Nice edzőjeként. Fotó: Xavier Laine/Getty Images

Olvasói sztorik