Nemzetközi foci

Ennél a videónál semmi nem adja vissza jobban Guardiola fanatizmusát

A filozófus, csak így gúnyolta Zlatan Ibrahimovic Josep Guardiolát, amikor ők ketten együtt dolgoztak a Barcelonánál.

A hatalmas egóval megáldott svéd csatár nem volt túl jó véleménnyel a futball egyik nagy gondolkodójáról, aki a Barcelonával mindent megnyert, a Bayernnel is egymás után húzta be a bajnoki címeket, most pedig a Manchester Cityvel írt történelmet.

Bár a City a BL-ben elvérzett a Tottenham elleni negyeddöntőben, Angliában tarolt: megnyerte a bajnokságot, az FA-kupát és a Ligakupát is, amire korábban egyetlen csapat sem volt képes.

A Manchester City 6-0-ra nyert kupadöntővel csinálta meg a triplázást
1903 óta nem volt ilyen termékeny egy csapat a kupadöntőben.

A kupadöntő egyik hőse Raheem Sterling volt, aki két gólt is szerzett, egy harmadikat pedig sokáig szintén az ő neve mellé írtak be, mivel úgy tűnt, még a gólvonal környékén ért bele Gabriel Jesus lövésébe.

Végül aztán a hivatalos jegyzőkönyvbe a brazil került be gólszerzőként, így aztán mindketten duplával zártak.

Guardiola mindig elmondja, hogy ő maga soha nem elégszik az elért eredményekkel, mindig többre vágyik és a folyamatos fejlődést tartja szem előtt.

Kompany tizenegy év után elhagyja a Manchester Cityt
A klub bejelentette, hogy távozik a csapatkapitány.

De ezt nem csak magától várja el, hanem a játékosaitól is, és ennek a profizmusnak a tökéletes leképezése volt, amikor a kupadöntő díjátadója után Guardiola hevesen mutogatva magyarázta Sterlingnek, hogy mit kellett volna máshogy csinálnia a pályán.

Sterlingtől több szurkoló is megkérdezte a Twitteren, hogy miről is diskuráltak, de ő elütötte egy poénnal a dolgot, hogy Guardiola megkérte, máskor ne vegye el a csapattársa gólját.

Láthatóan ennél többről volt szó, és Guardiola a sajtótájékoztatón el is magyarázta, hogy Sterling nem játszott jól az első félidőben, gyorsabban kell döntéseket hoznia a pályán és nem szabad elszórnia a labdákat.

Persze megemlítette azt is, hogy Sterling volt a sikereik egyik kulcsa, mert szinte sosem volt sérült, és nagyon jó versenyzőtípus, ráadásul az összes sorozatot számolva 25 gól és 18 gólpasszt jegyzett, ami önmagáért beszél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik