Nemzetközi foci

A Manchester City 6-0-ra nyert kupadöntővel csinálta meg a triplázást

Összejön-e a hazai tripla Josep Guardiolának és a Manchester Citynek vagy a Watford története legnagyobb sikerét aratja? – ez volt a kérdése az FA-kupa-döntőnek.

Az első percekben nyomasztó fölényben játszott a City, de a kontrákra apelláló Watford előtt adódott az első helyzet, Deulofeu tökéletesen tette középre a labdát, de Pereyra a bátran kimozduló Édersont találta el.

Ez nagy luxus volt, mert a City innentől ismét szorongatni kezdte a Watfordot, és a 26. percben az ellenfél védőinek bizonytalankodását David Silva használta ki.

Még az első félidőben jött a második csapás, Bernardo Silva emelt egy labdát a védelem mögé, Gomes feleslegesen mozdult ki a kapujából, ráadásul nem is ért oda a labdára, Gabriel Jesus viszont igen, de csapattársa, Sterling elvette előle a gólt, mert a gólvonal előtt centikkel még beleért.

Manchester City 2-0 Watford

Who scored? 🤔#EmiratesFACup

Közzétette: The Emirates FA Cup – 2019. május 18., szombat

A City a második félidőben sem állt le, és nem hagyta, hogy a Watford az elődöntőhöz hasonlóan felálljon 0-2-ről, a 61. percben a munka dandárját Gabriel Jesus és Sterling végezte el, a befejezőember pedig a csereként beállt De Bruyne volt, aki egy laza lövőcsellel elfektette Gomest, mielőtt a hálóba lőtt.

Innentől már csak az volt a kérdés, megússza-e a kiütést a Watford, de erre is gyorsan választ kaptunk, De Bruyne ugratta ki Gabriel Jesust, aki a döntőn látott teljesítménye alapján abszolút megérdemelte a gólt.

A hajrában Sterling rúgott két rendes gólt, hogy ne piszkálhassák azzal, hogy elcsent egyet Gabriel Jesustól, előbb Bernardo Silva beadására érkezett a legjobb ütemben,

majd a saját kipattanóját pofozta be.

Hat rúgott gólra a kupadöntőben utoljára 1903-ban volt példa, ez is mutatja, mennyire komoly dolgot vitt véghez a City.

Guardiola csapata ezzel tarolt odahaza, hiszen a bajnokság és a Ligakupa mellett az FA-kupát is behúzta, ilyen triplázásra korábban nem volt sor Angliában.

Sterling pedig mindössze a negyedik játékos lett, aki a kupadöntőben mesterhármasig jutott, előtte William Townley (Blackburn, 1890), Jimmy Logan (Notts County, 1894) és Stan Mortensen (Blackpool, 1953) vitt véghez hasonlót.

Eredmény, FA-kupa, döntő:

Manchester City – Watford 6-0 (2-0)
gól: David Silva (26.), Sterling (38., 81., 87.), De Bruyne (61.), Gabriel Jesus (68.)

Kiemelt kép: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik