Nemzetközi foci

Jótékonysági meccs miatt bukja az EL-döntőt a Chelsea játékosa

Maurizio Sarri kapott hideget-meleget az első idénye után, amit a Chelsea vezetőedzőjeként töltött, de abban mindenki egyetért, hogy elévülhetetlen érdeme Ruben Loftus-Cheek beépítése az első csapatba.

Tombolnak az Arsenalnál, mint a bokrot, úgy szidják az UEFA-t
Baku aligha lesz az angolok kedvenc városa.

A saját nevelésű középpályás már évek óta az első csapat körül “legyeskedik”, de az áttörést az idei szezon hozta meg számára, minen sorozatot figyelembe véve 40 meccsen lépett pályára, ezeken 10 gól és öt assziszt a mérlege.

Mindezt azért érdemes ilyen részletesen taglalni, mert a londoni klub elkövette azt a baklövést, hogy elvitte Amerikába a New England Revolution elleni jótékonysági meccsen játszani a futballistát, ahol Achilles-ín szakadást szenvedett.

A súlyos sérülése miatt hamarosan megműtik és esélye sincs a május 29-i Európa Liga-döntőben szerepelni.

Úgy feküdtem le aludni, hogy a remek formának örvendő Ruben a csapat tagja, erre kiderül, hogy ki kell hagynia egy európai kupadöntőt és egy remek lehetőséget számunkra

– idézi a BBC az angol válogatott szövetségi kapitányát, Gareth Southgate-et a sérülés kapcsán.

A nemzeti együttes a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készül, ahol az EL-ben 15 meccsén 9 gólhelyzetet kialakító Loftus-Cheekre is számított volna Southgate. A Chelsea középpályása sérülés miatt kimarad ugyan, de Harry Kane felépülhet a hollandok elleni elődöntőre, Southgate meg is hívta a csapatba.

Kiemelt kép: James Williamson – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik