Nemzetközi foci

Petr Cech utolsó meccse az EL-döntő lesz

Európában idén az angol csapatok dominálnak, a Bajnokok Ligájában Liverpool-Tottenham, míg az Európa Ligában Chelsea-Arsenal döntőt rendeznek majd.

Négy/négy: döbbenetes angol mutató a kontinensen
A Bajnokokok Ligájához hasonlóan az Európa Ligában is házidöntőt rendeznek.

Utóbbi pikantériája, hogy az Arsenal kapusa, Petr Cech éppen a nagy londoni riválistól szerződött az Ágyúsokhoz. Ha azt hiszi bárki is, hogy ez megzavarja, akkor viszont téved.

Érzelmektől fütőtt meccs lesz számomra, de a végső álom, hogy életem utolsó mérkőzésén egy trófeát emelhessek magasba. Nem sokára 37 éves leszek, talán néhány évet még játszhatnék, de a legnagyobb félelmem, hogy megsérülök és nem tudok magamból száz százalékot kiadni. Eljött az idő a visszavonuláshoz. Talán néhány évvel korábban, de inkább legyen így, mint túl későn néhány évvel. Valódi tündérmese lenne, ha így érhetne véget a pályafutásom. Igazán különleges lenne.

– mondta a 36 éves futballista a BBC-nek.

Cech a Viktoria Plzen csapatában nevelkedett, ezt követően előbb a Chmel Blšany, majd a Sparta Praha játékosa lett. A francia Stade Rennais 2002-ben szerződtette, itt szúrta ki a Chelsea két évvel később, amelyben tizenegy éven át játszott, mielőtt az Arsenalhoz került. A cseh válogatottban 124-szer szerepelt. A világ és Európa legjobb kapusának is megválasztották több ízben is a Chelsea kapusaként.

A pályagutását lezáró EL-döntőt május 29-én játsszák, Bakuban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik