Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi vigasztalhatatlanul sírt az öltözőben a kiesés után

A Liverpool a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyobb feltámadását mutatta be az Anfield Roadon, az angolok az első meccsen összeszedett 3-0-s hátrányt követően úgy nyertek otthon 4-0-ra a Barcelona ellen, hogy például Mohamed Szalah és Roberto Firmino sem állt Jürgen Klopp rendelkezésére.

Klopp tökéletes harci gépezetet faragott a Liverpoolból
A Pool az idei madridi BL-döntő első résztvevője, mert Messi Fabinho zsebében maradt, Jordi Alba negatív hőssé bukott vissza, Klopp-nak ellenben minden húzása ült az angliai visszavágón. Elemzés.

Míg Angliában katarzis van, addig Spanyolországban érthetően tragédiaként élik meg a Barca kiesését. A Guardian cikke szerint a katalán csapat játékosai is rendkívül nehezen viselték a vereséget, értesüléseik szerint

Lionel Messi vigasztalhatatlanul sírt az öltözőben.

Az argentin támadó egy elhúzódó doppingvizsgálat miatt csak később ment a többiek után a repülőtérre, ahol a Guardian cikke szerint még össze is veszett a csapatot erősen bíráló drukkerekkel. Az argentint nem sikerült megszólaltatnia a brit lapnak, de Luis Suárezt idézik, aki bocsánatot kért mindenkitől a vereség miatt.

Emberek vagyunk mi is, érezzük a frusztrációt, a fájdalmat. Önkritikusnak kell lennünk és teljes mellszélességgel kiállni a felénk záporozó golyók elé.

A Barcelona vezetősége is azt ígérte, hogy lesznek következmények, úgyhogy Ernesto Valverde állása igencsak veszélybe került. Főleg, hogy tavaly is háromgólos előnyből bukott el a csapat az AS Roma ellen.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (Arthur 74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik