Élő Nemzetközi foci

Itt a BL-csoda: a Liverpool négyet vágva ejtette ki a Barcát

A Bajnokok Ligájának történetének egyik legnagyobb fordulatára volt szükség, hogy a Liverpool ledolgozza 3-0-s hátrányát. Sérülések miatt Roberto Firmino, Mohamed Szalah és Naby Keita sem állt Jürgen Klopp rendelkezésére, miközben Ernesto Valverde még pihentethette is a csapatát.

Ellenfele torkának ugrott a Liverpool, amely hét perc alatt be is talált ugyan Divock Origi lesipuskás góljával, azonban a nagy nyomás ellenére többre nem futotta az erejéből.

Félidőben beállt Georginio Wijnaldum a megsérülő Andrew Robertson helyére és ez bizonyult döntőnek, ugyanis árom perc alatt kétszer is megvillant a holland, amivel kiegyenlítette a párharcot.

Ezután visszavettek kicsit a csapatok, senki sem akart fölöslegesen kockázatot vállalni. A 79. percben aztán Trent Alexander-Arnold nagyon okosan kihasználta, hogy a katalánok egy emberként belealudtak a meccsbe. Gyorsan elvégezte a szögletet, középre gurított Originek, a belgának pedig csak annyi volt a dolga, hogy közvetlen közelről a kapuba találjon.

A Pool csalta az időt, a Barca szenvedett, a végeredmény pedig maradt 4-0, egy őrületes párharc káprázatos visszavágója után.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Piros lap: –

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Nagyon pörög a meccs

Az embernek olyan érzése van, mintha egy percig sem állnának le a csapatok, pedig a Barca szíve szerint lassítaná a játékot, de ez nem jön össze mindig. Van Dijk Suárezt gyötri rendszeresen, Henderson pedig a középpályán “gyűjtöget”. A gond inkább ott kezdődik a hazaiaknál, hogy a Manéra ívelgetett labdákkal nem sokra megy eddig. A meccs viszont kiváló, 1-0 az állás.

Na, bekezdett a Barca is

Egy ellentámadást szépen végigjáratott a Barcelona, Coutinho tekerését viszont úgy ütötte oldalra Alisson, hogy Suáreznek nem volt esélye ismételni. Végül szögletet harcoltak ki a katalánok, aminek a végén Messi lőtt picivel a kapufa mellé.

Messi, te vagy az?!

Egy gyönyörű támadást végletekig kijátszott a Barca, Jordi Alba ráadásul nagyon önzetlen volt, a középen érkező Messihez passzolt aki tőle szokatlan módon eltotojázta a helyzetet. Fabinho tudta végül elpöckölni gólhelyzetből a lasztit.

Itt az első katalán helyzet is

Coutinho kapott egy zseniális labdát Vidaltól a bal szélen, majd pár átadás után Messi lőtt okosan kapura, de Alisson léc fölé paskolta a labdát. A szögletből nem alakult ki gólhelyzet.

Fabinho besárgult

Követni is nehéz a fejleményeket, csak kapkodjuk a fejünket. A Barca szokatlanul sokat hibázott, egy rövid hazaadást akár el is csenhetett volna Origi, de ter Stegen okos volt. Fabinhót viszont elvitte a hév, olyan keményen ment bele egy párharcba Suárezzel szemben, hogy hiába ért labdát, sárga lapot kapott a bírótól.

Hét perc alatt gólt lőtt a Liverpool

Egy rossz fejes után szerzett labdát a Liverpool, Jordan Henderson begyalogolt a tizenhatoson belülre és bár lövését kitenyerelte André ter Stegen, a kipattanóra Divock Origi érkezett jó ütemben és a hálóba passzolt. 1-0.

Elkképesztő a nyomás

Pszichésen a hazai szurkolók is fojtogatják a Barcelona játékosait, a pályán pedig a Liverpool játékosai támadnak le egészen őrült vehemenciával. Ezt persze 90 percig nem lehet fenntartani, de most a katalánok alig jutnak levegőhöz.

Máris ezer fokon égnek a csapatok

Egyik oldalon Messi indult meg veszélyesen, a másikon Shaqiri adott középre, de nem érkezett rá senki. Közben Robertson és Messi akaszkodott össze egy kicsit, mindezt másfél perc leforgása alatt.

48 éve veretlenek a Vörösök otthon az elődöntőben

A Liverpool FC 18 elődöntőt játszott már az európai kupaporondon, ebből egyetlen alkalommal szenvedett vereséget, 1971-ben. Csakhogy ma egy szimpla győzelem nem elég.

Suárez ígéretet tett a hazai drukkereknek

Az uruguayi támadó az élő fába is belekötött Barcelonában, amit nehezményeztek az LFC hívei, amikor pedig ordítva ünnepelte a gólját, végképp feldühödtek a Vörösök szurkolói. Ennek hatására Luis Suárez elmondta, hogy rendkívül hálás egykori klubjának és megígérte, nem ünnepel majd Liverpoolban, ha betalál.

Suárez nem ünnepel, ha az Anfielden is betalál
Ígéretet tett a Barcelona támadója.

Egy meccs alatt is ledolgozott már három gólt a Liverpool

Az isztambuli csodaként emlegetik azt a BL-döntőt, amikor a Liverpool FC negyed óra alatt kiegyenlített az AC Milan ellen 2005-ben. Valami ilyesmire lenne szüksége ma is Jürgen Klopp csapatának. Ugyanakkor a túloldalon a Barcelona is tudja, mi fán terem a nagy fordítás:

  • 2017-ben kikapott 4-0-ra a PSG ellen a nyolcaddöntőben, de 6-1-s győzelemmel továbbjutott
  • 2018-ban pedig az AS Roma tudott 3-0-ra nyerni a Barca ellen, ezzel idegenben lőtt több góllal jutott a legjobb négy közé.

Egy biztos, ha csak fele olyan jó lesz a meccs, mint az első találkozó, nagyon jól fogunk szórakozni ma este!

Olvasói sztorik