Nemzetközi foci

Dárdai: Talán a távozásommal megnyugszanak a kedélyek

A hetek óta tartó találgatás után immár tudjuk: Dárdai Pál az idény végén leköszön a Hertha BSC edzői posztjáról.

Kirakja Dárdai Pált a Hertha BSC
Hivatalos, hogy a nyáron edzőt vált a német együttes.

A bejelentéssel, remélem, sikerült kihúzni a kígyó méregfogát. Azokra gondolok, akik méltánytalanul támadtak az utóbbi időben, és ezzel rossz hangulatot teremtettek a klub körül. Azzal, hogy eldőlt, az idei utolsó bajnoki után átadom a helyem, talán megnyugszanak a kedélyek, mindenkiről lekerül a nyomás. Még egy hónap és következhet a megérdemelt pihenő. Azért négy és fél évig egy Bundesliga-csapatot irányítani nem olyan könnyű, mint a kertben füvet nyírni, egy jót focizni, majd egy laza fröccsöt meginni

– magyarázta Dárdai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A mostani érzést ahhoz hasonlította, mint amikor befejezte játékosként a pályafutását, és megkönnyebbült, hogy másnap már nem kell edzésre mennie. Azt is hozzátette, nem bánja, hogy következő idénynek nem vele vág neki a Hertha, mert elfáradt, és már tavaly nyáron is érezte, hogy valami nem stimmel.

“Bárki is legyen az utódom, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. 2015 februárjában nem ez volt a helyzet. Jóformán a nulláról indulva messzire jutottunk, a Herthát visszahelyeztük egy magasabb polcra. Immár a stabilitás jellemzi az egyesületet, a pályán és azon kívül egyaránt. Kétszer a nemzetközi porondra is kiléptünk, miközben annyi fiatalt építettünk a csapatba, amennyit Németországban nem szokás”.

Dárdai úgy tervezi, egy évig nem vállal szerepet, inkább pihenni szeretne, de ebbe belefér, hogy egy-egy klubhoz elutazzon tanulmányútra.

Az edző 167 mérkőzésen irányította a Herthát, mérlege: 64 vereség, 63 győzelem, 40 döntetlen.

Olvasói sztorik