Nemzetközi foci sport

Dárdai: Talán a távozásommal megnyugszanak a kedélyek

A hetek óta tartó találgatás után immár tudjuk: Dárdai Pál az idény végén leköszön a Hertha BSC edzői posztjáról.

Kirakja Dárdai Pált a Hertha BSC
Hivatalos, hogy a nyáron edzőt vált a német együttes.

A bejelentéssel, remélem, sikerült kihúzni a kígyó méregfogát. Azokra gondolok, akik méltánytalanul támadtak az utóbbi időben, és ezzel rossz hangulatot teremtettek a klub körül. Azzal, hogy eldőlt, az idei utolsó bajnoki után átadom a helyem, talán megnyugszanak a kedélyek, mindenkiről lekerül a nyomás. Még egy hónap és következhet a megérdemelt pihenő. Azért négy és fél évig egy Bundesliga-csapatot irányítani nem olyan könnyű, mint a kertben füvet nyírni, egy jót focizni, majd egy laza fröccsöt meginni

– magyarázta Dárdai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A mostani érzést ahhoz hasonlította, mint amikor befejezte játékosként a pályafutását, és megkönnyebbült, hogy másnap már nem kell edzésre mennie. Azt is hozzátette, nem bánja, hogy következő idénynek nem vele vág neki a Hertha, mert elfáradt, és már tavaly nyáron is érezte, hogy valami nem stimmel.

“Bárki is legyen az utódom, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. 2015 februárjában nem ez volt a helyzet. Jóformán a nulláról indulva messzire jutottunk, a Herthát visszahelyeztük egy magasabb polcra. Immár a stabilitás jellemzi az egyesületet, a pályán és azon kívül egyaránt. Kétszer a nemzetközi porondra is kiléptünk, miközben annyi fiatalt építettünk a csapatba, amennyit Németországban nem szokás”.

Dárdai úgy tervezi, egy évig nem vállal szerepet, inkább pihenni szeretne, de ebbe belefér, hogy egy-egy klubhoz elutazzon tanulmányútra.

Az edző 167 mérkőzésen irányította a Herthát, mérlege: 64 vereség, 63 győzelem, 40 döntetlen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!