Élő Nemzetközi foci

Négy gól is kevés volt a Manchester Citynek a BL-elődöntőhöz

Pep Guardiolától már a Bayern Münchennél is a Bajnokok Ligája megnyerését várták, a Manchester Citynél sem adnák alább a Premier League megnyerése után. Csakhogy az első mérkőzést a Tottenham Hotspur nyerte, amely története során először akart BL-elődöntőbe jutni.

Egészen káprázatos első félidőt hoztak össze a csapatok, ugyanis a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb négy, majd öt gólja esett az Etihad Stadionban.

Először Raheem Sterling szerzett vezetést, erre azonban nem csak felelni tudott Szon Hung Min egy szerencsés és egy gyönyörűen eltekert lövéssel fordított. Ez sem bizonyult elégnek, a 11. percben Bernardo Silvának is mázlija volt megpattanó lövésénél, majd a 26. percben Kevin De Bruyne egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sterlinget.

Az egészen káprázatos kezdés után is lüktető, jó iramú meccset produkáltak a csapatok, de újabb gól nem esett az első félidőben.

Térfélcsere után még jobban kapujához szögezte ellenfelét a Manchester City, De Bruyne kétszer is próbálkozott a gólszerzéssel, de Hugo Lloris a helyén volt mindkét alkalommal, ahogyan Sterling helyzeténél is. Agüero 59. percben leadott lövése ellen azonban már tehetetlen volt, De Bruyne szlalomozott végig a középpályán, majd kiválóan ugratta ki az argentint, aki a rövidbe bombázott.

Ezután rögtön cserélt Guardiola, hogy a továbbjutást biztosítsa, csakhogy nem vált be a számítása, mert a sérülés miatt becserélt Fernando Llorrente valahogy betuszkolt még egy gólt egy beadásból, amivel megint a Spurs került lépéselőnybe.

A Manchester City rohant előre, de nem használta ki jól a lehetőségeit, majd hihetetlen módon a Tottenham Hotspur eladta a labdát, a hazai csapat gólt rúgott, ám Cüneyt Cakir les miatt érvénytelenítette a találatot.

Másra már nem maradt idő, egy elképesztően izgalmas és látványos találkozón a Spurs jutott be a legjobb négy közé.

Eközben a Liverpool idegenben bebiztosítsa továbbjutását. Miután az első mérkőzésen magabiztosan nyert Jürgen Klopp együttese, a visszavágón is vezetést szerzett, a második félidőben pedig Mohamed Szalah, Roberto Firmino és Virgil van Dijk is betalált, a Portónak esélye sem volt az elődöntőre.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Manchester City – Tottenham Hotspur 4-3 (3-2)
Gólszerző:
Sterling (4., 21.,), B. Silva (11.), Agüero (59.) illetve Szon (7., 10.), Llorrente (73.)
Összesítésben 4-4 után idegenben lőtt több góllal továbbjutott a Tottenham Hotspur

FC Porto – Liverpool 1-4 (0-1)
Gólszerző:
Militao (69.) illetve Mané (26.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Továbbjutott 6-1-s összesítéssel a Liverpool

Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Soha nem lőttek még ennyire gyorsan négy gólt a Bajnokok Ligájában.

Tizenegy perc. Ennyi időre volt szüksége a Manchester City–Tottenham Hotspur mérkőzésnek, hogy történelmet írjon.

Négy gól is kevés volt a Manchester Citynek a BL-elődöntőhöz
Őrült tempóban potyogtak a gólok az első félidőben, a döntés mégis az utolsó percekre maradt.

Tudja még valaki követni ezt a meccset?

Mire megírjuk, hogyan lőtt az egyik csapat gólt, egy újabb találat esik. Így történt ez a 11. percben is, amikor Bernardo Silva kapott pazar labdát a jobb szélen, egyet tolt a kapu felé a labdát, majd lőtt. Danny Rose lábán pont úgy pattant meg a labda, hogy a már elvetődő Hugo Lloris lába mellett becsorgott a hazai csapat egyenlítő gólja.

Hát mi van itt?!

Megint Laporte bizonytalankodott és újra Szon használta ki kegyetlenül a lehetőséget. Most nem a szerencse, vagy a közelség segített, a dél-koreai tanárian tekert a bal felső sarokba.

Nem örülhetett sokáig a City

Dele Alli indítását elcsente ugyan Aymeric Laporte, de pont Szon Hung Minhez passzolt véletlenül, a Spurs csatára pedig egyből kapura lőtt. Bár nem volt jó lövés, közelről érkezett, Ederson lábáról a hálóba pattant a labda. Már biztosan nem lesz hosszabbítás, 1-1!

Máris vezet a Manchester City!

Kevin De Bruyne vette észre jól, hogy a bal szélen fellépő Sterling előtt nagy terület van és szorongatott helyzete dacára jól tette oda a hazaiak hetesének a labdát. Az angol támadó befelé cselezett, majd a bal alsó sarokba lőtt. Első lövéséből azonnal gólt szerzett a Manchester City!

Elkezdődött a visszavágó

A Manchester City indított útjára a labdát, de néhány passz után ki kellett rúgni az oldalvonalon kívülre, mert túl puha volt.

Nagy estére készül a Tottenham

A londoniak utoljára 2016 február 16-án tudták megverni a Manchester Cityt, igaz akkor saját otthonában 2-1-re. Azon a mérkőzésen Kane és Eriksen talált be.

A főszereplők

Pep Guardiola csapatából az előző mérkőzéshez képest kikerült Mahrez a támadósorból és Fernandinho a középpályáról, a helyükre Bernardo és David Silva került.

Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Mendy – De Bruyne, Gündogan, D. Silva  – B. Silva, Agüero, Sterling.

Túloldalon Harry Kane kiválásval sem változott a hadrend, viszont Szon lesz a center és Lucas Moura ezúttal már kezdőként lép pályára.

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Wanyama, M. Sissoko – Eriksen, Alli, Szon Hung Min – Lucas Moura.

Köszöntjük olvasóinkat!

Élő tudósításunkban a Manchester City-Tottenham Hotspur találkozóra koncentrálunk, de beszámolunk majd az FC Porto-Liverpool mérkőzés érdekességeiről is.

Olvasói sztorik