Nemzetközi foci

A Manchester City sztárja azt kéri, ne vonuljanak le, ha huhognak a szurkolók

Visszatérő probléma a futballpályákon, hogy a szurkolók rasszista módon gúnyolják a színes bőrű labdarúgókat. Legutóbb az olasz bajnokságban érte incidens a Juventus csatárát, Moise Keant, a meccs utáni napokban vitatéma lett, mi is a teendő?

Saját lábába lőtt a Juventus azzal, hogy nem állt ki focistájáért
A torinói klub elbagatelizált és szőnyeg alá söpört egy olyan megkerülhetetlen kérdést, mint a rasszizmus, sőt saját játékosát okolta az őt ért incidensért. Világszerte ellenszenvet váltott ki a Juve.

A Zebrák középpályását, Blaise Matuidit rendre felzaklatja, ha ilyesmi történik, szerinte ebben az esetben a bírónak le kell fújnia a meccset. Raheem Sterling már évek óta harcol a rasszizmus ellen, a 24 éves angol válogatott támadó lassan az ügy élharcosává vált. A Manchester City sztárja viszont nem ért egyet Matuidivel.

Ha lemész a pályáról, ők nyernek. Nekik jobban fáj, ha megnyered a meccset. Csak az a céljuk, hogy felbosszantsanak. Az a legjobb, ha nyersz, vagy gólt lőssz.

– idézi a BBC az angol focistát.

Sterling a klubjában és a válogatottban is átélte már ezt, sőt díjat is kapott, amiért mindig felemeli a hangját a rasszizmus ellen. Csakhogy úgy érzi, ez önmagában semmire sem elég.

Nem hiszem, hogy változást hozhatok, ez olyasmi ami már a születésem, sőt a szüleim ideje előtt is volt. Annyit tehetek, hogy felhívom a figyelmet erre a problémára.

Másik megoldási javaslattal nem állt elő Sterling, így aztán a kérdés továbbra is megmarad: mit lehet tenni?

Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik