Nemzetközi foci sport

A Manchester City sztárja azt kéri, ne vonuljanak le, ha huhognak a szurkolók

Visszatérő probléma a futballpályákon, hogy a szurkolók rasszista módon gúnyolják a színes bőrű labdarúgókat. Legutóbb az olasz bajnokságban érte incidens a Juventus csatárát, Moise Keant, a meccs utáni napokban vitatéma lett, mi is a teendő?

Saját lábába lőtt a Juventus azzal, hogy nem állt ki focistájáért
A torinói klub elbagatelizált és szőnyeg alá söpört egy olyan megkerülhetetlen kérdést, mint a rasszizmus, sőt saját játékosát okolta az őt ért incidensért. Világszerte ellenszenvet váltott ki a Juve.

A Zebrák középpályását, Blaise Matuidit rendre felzaklatja, ha ilyesmi történik, szerinte ebben az esetben a bírónak le kell fújnia a meccset. Raheem Sterling már évek óta harcol a rasszizmus ellen, a 24 éves angol válogatott támadó lassan az ügy élharcosává vált. A Manchester City sztárja viszont nem ért egyet Matuidivel.

Ha lemész a pályáról, ők nyernek. Nekik jobban fáj, ha megnyered a meccset. Csak az a céljuk, hogy felbosszantsanak. Az a legjobb, ha nyersz, vagy gólt lőssz.

– idézi a BBC az angol focistát.

Sterling a klubjában és a válogatottban is átélte már ezt, sőt díjat is kapott, amiért mindig felemeli a hangját a rasszizmus ellen. Csakhogy úgy érzi, ez önmagában semmire sem elég.

Nem hiszem, hogy változást hozhatok, ez olyasmi ami már a születésem, sőt a szüleim ideje előtt is volt. Annyit tehetek, hogy felhívom a figyelmet erre a problémára.

Másik megoldási javaslattal nem állt elő Sterling, így aztán a kérdés továbbra is megmarad: mit lehet tenni?

Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!