Nemzetközi foci sport

Pénzbüntetés jár majd a magyar himnusz elénekléséért

A Paraméter.sk beszámolója szerint a szlovák országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely miatt május 15-től büntetendő lesz bármilyen rendezvényen olyan külföldi ország himnuszát elénekelni, amelynek nincs jelen hivatalos küldöttsége.

Ez a szigorítás többek között a Dunaszerdahely csapatát és szurkolóit bünteti, ha például egy bajnoki előtt, vagy egy márciusi koszorúzás során felcsendül a magyar himnusz.

A törvényt hibás lépésnek tartom, ami ódivatú gondolkodás eredménye. A nemzeti öntudatot nem mások rovására kell építeni, mert az nem hatékony út, hogy másokat próbálunk korlátozni. Járom a szlovákiai stadionokat, és azt tapasztalom, hogy a szlovák himnuszt nem éneklik. A szlovák parlament képviselőinek erről kellene elgondolkodniuk. Ha nem változik a törvény, akkor készek vagyunk megfizetni a büntetést, vagy kitalálunk valamit, amivel korlátozni lehet a végrehajtását.

– mondta a döntésről Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

Nyitókép: facebook.com/fcdac

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!