Nemzetközi foci sport

Marco Rossi: Sok szempontból nem voltunk rosszabbak a szlovákoknál

Nem tetszett neki, hogy Szoboszlait azonnal a kezdőcsapatba követelték, és kiderült az is, miért kellett lecserélni Kleinheisler Lászlót.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a szlovákoktól elszenvedett 2-0-ás vereség után elmondta: taktikailag jól teljesített a csapat, de túl sok hibát követett el.

– Túl sok hibát követtünk el, egyesek valós tudásuknál gyengébben játszottak, de mindenki példás mentalitással futballozott – idézi az MTI az olasz szakvezetőt, aki szerint csalódottak a kudarc miatt, ugyanakkor el kell ismerni, ha az ellenfél jobb volt.

Újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi a széljátékkal volt elégedetlen, mert úgy vélte, egyrészt túl keveset használták, másrészt amikor használták, akkor sem elég agresszíven. Pozitívumként a hozzáállás mellett azt emelte ki, hogy játékosai jól támadták az üres területeket.

"Legközelebb ilyen meccsre nem kell eljönni mán a válogatottnak"
Nekünk az év meccse volt, nekik semmi extra, mégis ők nyertek. 2000 magyarra jutott egy büfé, volt, aki be akart mászni, mert nem engedték be a jegyével, és megverték. A maglódi orákulumnak pedig nem lett igaza.

Szoboszlai Dominikkel türelmesnek kell lenni. Nem tetszett, hogy sokan azonnal a kezdőcsapatba követelték – mondta Rossi az 54. percben becserélt újoncról arra utalva, hogy a Salzburg 18 éves középpályása csak az elmúlt hetekben mutatkozott be a klubjában is.

– Szoboszlai a következő tíz évben meghatározó játékosa lesz a válogatottnak is, de időt kell neki hagyni, lépésről lépésre, meccsről meccsre kell felépíteni, nem szabad túl nagy terhet rakni rá.

A szakember a cseréket illetően elárulta, Kleinheisler Lászlót izomprobléma miatt kellett lehoznia, Kalmár Zsoltot pedig a sárga lapja miatt..

– A vereség ellenére nem játszottunk rossz mérkőzést – fogalmazott a szakember. – Sok szempontból nem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél, volt néhány nagy helyzetünk is a kilencven perc alatt. A második játékrészben jobban játszottunk, mint az elsőben, ám mindkét félidőben elkövettünk egy-egy nagy hibát, és ez vezetett végül a vereséghez. A két csapat közötti legnagyobb különbség az volt, hogy a szlovákok belőtték a helyzeteiket, mi nem. Nehezen tudtuk túltenni magunkat a hibáinkon, ez pedig kihatott az önbizalmunkra is. Nem azt mondom, hogy féltünk az ellenféltől, de több önbizalommal, egyéniséggel kell játszanunk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk. Küzdöttek, próbálkoztak a játékosaim, a második félidőben már jobban tudtunk hátulról építkezni. A hibák számát le kell csökkentenünk, ilyen szinten nem szabad ennyire könnyű labdákat adnunk az ellenfélnek, ez is része egy labdarúgó egyéniségének, kvalitásának. Taktikailag jól játszottunk, tudtunk váltani, amikor megkövetelte az eredmény, megvoltak a helyzeteink is, ebből a szempontból emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Összeverekedtek a magyar és a szlovák szurkolók
A rendőrök hamar közbeléptek.

Az ellenfélről úgy nyilatkozott, hogy kivétel nélkül eltalálta a kezdő tizenegyét, így a szlovákok egyáltalán nem tudták meglepni az együttesét, amely tudta mire számíthat. Hozzátette, ennek ellenére a riválisnak középpályán sikerült érvényesítenie nagyobb tudását, amit el kell ismerni.

Eredmény – Eb-selejtező, E csoport

Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 14 235 néző, v.: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)


Szlovákia: Martin Dubravka – Peter Pekarik, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko – Juraj Kucka, Stanislav Lobotka – Marek Hamsik, Ondrej Duda (Pavol Safranko, 87.), Albert Rusnák (Jaroslav Mihalik, 93.) – Robert Mak (Miroslav Stoch, 79.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Lang Ádám (Holender Filip, 81.), Willi Orbán, Kádár Tamás – Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László (Szoboszlai Dominik, 54.), Nagy Ádám, Kalmár Zsolt (Dzsudzsák Balázs, 61.), Korhut Mihály – Kovács István – Szalai Ádám

gólszerzők: Duda (42.), Rusnák (85.)

sárga lap: Vavro (21.), Kucka (50.), Hamsik (77.), Skriniar (90.), illetve Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy (88.)

Fotó: 24.hu/Mohos Márton

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!