Nemzetközi foci

Tizenegyesekkel ért véget az idei FA Kupa-csoda

A legősibb futball-sorozatának, az FA Kupának egyik varázsa, hogy majdnem minden évben akad néhány csodálatos menetelés. Az idén ezt a szerepet a másodosztályú Millwall tölti be, amely egészen elképesztő szériát produkált: a legjobb 32 között legyőzte az Evertont, amellyel már ötödjére ejtett ki elsőosztályú ellenfelet úgy, hogy a csapat nem tagja a Premier League-nek.

Az Everton az óriásölő kiscsapat legújabb áldozata
A másodosztályú klub történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy az Evertont kiütötte az FA Kupából.

A nyolcaddöntőben olcsón megúszták a londoniak, a Wimbledon ellen esélyesként győztek, de a negyeddöntőre újra PL-szereplő jutott a Brighton & Hove Albionnal. Nem ijedt meg azonban a Millwall csapata, 2-0-ra is elhúzott a második félidő hajrájába érve, így aztán a vendégeknek nagyon hajtaniuk kellett az egyenlítésért.

Végül kínkeservesen, a 95. percben sikerült kiharcolnia a hosszabbítást Brightonnak. A hazaiak nem bírták idegekkel a csatát, pár perccel a büntetőpárbaj előtt Shane Fergusonnak “el is gurult a gyógyszere”, így hivatalosan tizen fejezték be a kupameccset a Millwalltól.

Rögtön hibázott a vendégcsapat a tizenegyespárbajban, azonban többször nem hibázott Chris Hughton együttese, míg a túloldalon ketten is rontottak, így ha nehezen is, de továbjutott a Brighton. Ez volt a csapat kilencedik büntetőpárbaja Angliában és a nyolcadik, amit megnyert.

Ezzel kialakult az elődöntő mezőnye, sőt már a sorsolást is megejtették: a Brighton ellenfele a Manchester City lesz, míg a Watford a Wolverhampton Wanderersszel meccsel a döntőért.

Eredmények – FA Kupa, negyeddöntő

Millwall – Brighton 2-2 (0-0) – tizenegyesekkel továbbjutott a Brighton
Gólszerző: 
Pearce (70.), O’Brian (79.) ill. Locadia (88.), March (95.)
Kiálltva: Ferguson (119.)

szombati eredmények:
Wolverhampton – Manchester United 2-1 (0-0)
Gólszerző: 
Jiménez (70.), Jota (76.) ill. Rashford (95.)

Swansea – Manchester City 2-3 (2-0)
Gólszerző: Grimes 20.), Celina (29.) ill. Bernardo Silva (69.), Nordfeldt (78.), Agüero (88.)

Watford – Crystal Palace 2-1 (1-0)
Gólszerző: Capoue (27.), Gray (79.) ill. Batshuayi (62.)

Nyitókép: Harry Trump/Getty Images
Olvasói sztorik