Nemzetközi foci

Véglegesíthetik az eddig ideiglenesnek hitt Solskjaert

Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United megbízott edzője tavaly december 18. óta. A klub korábbi norvég támadója José Mourinho szedett-vedett, szétvert, szétesett csapatát vette át és kisebbfajta csodát művelt; a Premier League-ből azóta 11 forduló telt el, a United veretlen (9 győzelem 2 vereség) és hajszálnyira került az eddig elérhetetlennek tűnő BL-t érő első négy hely valamelyikétől.

A nemzetközi média ettől függetlenül azóta is azt találgatja, az ideiglenes edzőt ki váltja nyáron. Szóba került Mauricio Pochettino (Tottenham), vagy épp Massimiliano Allegri (Juventus) is.

Ehhez képest újdonság, hogy az ESPN a klubhoz közeli forrásokra hivatkozva azt sugallja, a klubvezetés látva a sikereket, a markánsan megjelenő és a közönség által is üdvözölt új, eredményes játékstílust változtatott a véleményén és immár Solskjaert látnák szívesen a következő bajnoki évadban is a kispadon.

Solksjaer első nyilatkozata garantáltan lázba hozza az MU szurkolóit
Az MU megbízott menedzsere Sir Alex Ferguson módszereivel próbálkozik és tanácsot is kér az edzőlegendától.

A Unitedben játékosként 235 meccsen 91 gólt jegyző szakember nyilván nem ellenezné a maradását. Olyannyira nem, hogy lapértesülések szerint már listát is készített az általa elképzelt nyári erősítésről. A négy lehetséges  „új fiú” legismertebbje a horvát vb-ezüstérmes Ivan Rakitic (Barcelona – 50 millió euró), míg a legdrágább játékosa minden bizonnyal a Napoli belső védője, Kalidou Koulibalye (szenegáli – 70 millió euró) lenne – a 21 éves angol Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace – 10 millió euró), és a szlovák Milan Skriniare (Inter – 60 millió euró) mellett.

A négy kiszemelt mindegyikét élő szerződés köti klubjához, így ha a United vezetése eleget szeretne tenni Solksjear csapatépítő elképzelésének új a transfermarkt.com által megtippelt piaci összértéken (190 millió euró) is felül kell a zsebükbe nyúlniuk.

(Nyitókép: AFP)

Olvasói sztorik