Nemzetközi foci

Solksjaer első nyilatkozata garantáltan lázba hozza az MU szurkolóit

Az MU megbízott menedzsere Sir Alex Ferguson módszereivel próbálkozik és tanácsot is kér az edzőlegendától.

José Mourinho keddi menesztése után a Manchester United szerdán jelentette be, hogy a klub korábbi kiváló csatára, Ole Gunnar Solksjaer lesz a megbízott menedzser a szezon végéig. Az MUa norvég Molde csapatától vette kölcsön az új trénert, aki már meg is érkezett új munkahelyére, hiszen vasárnap az ellen a Cardiff City ellen mutatkozik be a padon, amelyet korábban már irányított.

Olyan érzés ez, mintha hazatértem volna. Eseménydús napokon vagyok túl természetesen, de fantasztikus újra látni mindenkit. Hat hónapig leszek itt, és élvezni fogom ezt az utazást. Az előttünk álló meccsek száma nem probléma, mert remek keretünk van, 23-24 játékossal. Mindegyikük minőségi, és meg is fogják kapni a lehetőséget az a következő mérkőzéseken. Megmutathatják, hogy igazi Manchester United játékosok.

– kezdte a 45 éves norvég menedzser, aki elárulta, hogy természetesen Sir Alex Ferguson a példaképe az edzői pályafutásában.

Az igazat megvallva, mindenben befolyásolt. Ő volt a mentorom. Azután, hogy 2003-ban megsérültem, elkezdtem jegyzeteket készíteni arról, hogy hogyan kezelt különböző helyzeteket. Természetesen máris felvettem vele a kapcsolatot, mert nincs alkalmasabb személy, akitől tanácsot kérhetnék. Ha a Manchester United játékosa vagy, akkor félelem nélkül, bátran kell játszanod. Amikor a pályán vagy, ki kell fejezned magad. Én a legjobb menedzser irányítása alatt játszottam. Sir Alex mindig azt mondta: “menjetek ki a pályára, és fejezzétek ki magatokat, vállaljatok kockázatot.”

Olvasói sztorik