Nemzetközi foci

Solskjaer egy mondattal porrá zúzta Mourinhót

Hat meccs, hat győzelem, 17-3-as gólkülönbség, így néz ki a Manchester United mérlege, amióta a Liverpool elleni 3-1-es zakó után menesztett José Mourinho helyére Ole Gunnar Solskjaer ült le.

Solskjaer elég hamar megmutatta, mit rontott el Mourinho
Rekordidő alatt szedte rendbe a Manchester Unitedet, de kérdés, hogy vasárnap délután mire lesz ez elég a Premier League egyik legjobbja, a Tottenham ellen.

Nem csak a játékban történt komoly előrelépés, hanem a játékosok hozzáállásában is, és Solskjaer módszereiről mindent elmond, hogy amikor korábbi csapattársa, Teddy Sheringham arról kérdezte, min kellene leginkább változtatni, a norvég edző azt felelte, az első dolog, amire figyelni kell, hogy az ember mosolyogjon, ha a MU-hoz tartozik.

“A támadásról, a lendületről, az erőről szól a futball. A mi időnkben Teddyvel nem tartoztunk a leggyorsabb focisták közé, mégis támadtunk. A Manchester Unitednek erre kell építenie, a megalkuvás nélküli támadófutballra, és nem a hülye oldal- és visszapasszokra”

– mondta Solskjaer.

Aki az utolsó mondattal nagyjából minősítette Mourinho stílusát, és kell ismerni, a portugálnál sokszor unalmas és szürke futballt játszó csapat valóban kivirágzott az új edző érkezése óta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik