Nemzetközi foci

Már Messit szorongatja a Milan gólvágója

Bár az első félidő még 0-0-val zárult, a Milan nagyon meghajtotta a második játékrész elejét, így végül 3-0-ra győzött az Empoli ellen a Serie A 25. fordulójának nyitómeccsén.

A szünet után két perc alatt megnyerte a meccset a Milan
Piatek és Kessie volt a nyerőember az olasz bajnokság 25. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

A toszkán kiscsapat szívós ellenállását megtörő első gólt Krzysztof Piatek szerezte, aki ezzel folytatta nagy sorozatát, minden meccsen gólt szerzett, amióta Gennaro Gattuso a kezdőcsapat tagjaként számít rá.

A 23 éves, 36 millióét igazolt lengyel a Napoli elleni kupameccsen kezdte a gólgyártást egy duplával, majd ezt követően a bajnokságban a Romának, a Cagliarinak, az Atalantának (kétszer is!) és az Empolinak is beköszönt.

Utoljára Oliver Bierhoffnak sikerült a Milan játékosai közül, hogy az első négy, kezdőként lejátszott bajnokiján gólt szerezzen, az 1996-ban Eb-győztes német csatár az 1998-1999-es idényben végül bajnoki címig vezette a piros-feketéket.

Piateknek erre már nincs esélye a mostani idényben, de ha továbbra is ilyen ütemben lövi a gólokat, akkor a Milan odaérhet a BL-t érő negyedik helyre, sőt még akár a harmadik helyen álló Intert is befoghatja.

Minden sorozatot számolva a Genoában és a Milanban Piatek 26 gólt szerzett 27 meccsen, ez 0,96-es gólátlagot jelent.

Ennél csak az ötszörös aranylabdás Lionel Messi tud jobbat, aki 30 gólt ért el 31 találkozón, ami 0,97-es átlagnak felel meg.

A Milanra kedden az olasz kupa elődöntőjének első felvonása vár a Lazio otthonában, a bajnokságban pedig a Sassuolo lesz a következő ellenfél.

Az Empoli ellen siker azt jelenti, hogy Gattusóék a forduló után is maradnak a negyedik helyen.

Olvasói sztorik