Nemzetközi foci

Még mindig itt tartunk, hogy egy nő nem ért a focihoz?

A férfiak hajlamosak kisajátítani maguknak bizonyos dolgokat, és szinte kikérik maguknak, ha a nők értenek az autókhoz vagy éppen a futballhoz. Ebbe a hibába esett az 1982-ben az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző Fulvio Collovati is, aki a Rai 2 csatorna egyik műsorában tett meglehetősen lealacsonyító megjegyzést a nőkre.

“Egy nő, legyen az focista vagy feleség, ne beszéljen a taktikáról. Ha meghallom őket elemezni, felkavarodik a gyomrom” -mondta Collovati.

A mondatait természetesen nagy felháborodás fogadta, az olasz női válogatott szövetségi kapitánya, Milena Bertolini például primitívnek titulálta a korábbi védőt, aki játszott mindkét milánói csapatban, valamint a Romában is.

Collovati nem csak a nőket haragította magára, az olasz futball egy másik nagyszerű védője, Alessandro Costacurta azt mondta, a felesége helyében egy ilyen mondat után kivágta volna a házból.

Collovati gyorsan bocsánatot kért, hozzátéve, akik ismerik, tudják róla, mennyire tiszteli a nőket.

A mea culpázás azonban már késő volt, a Rai két hétre felfüggesztette, így március 9-ig nem szerepelhet a csatorna egyik műsorában sem.

Olvasói sztorik