Nemzetközi foci

Ismét összeállt a Beckham, Scholes, Giggs tengely

Az angol médiában egyetlen kiscsapattal sem foglalkoznak annyit, mint a félprofi Salford Cityvel, amely jelenleg az ötödosztálynak számító National League második helyén áll, vagyis harcban van a feljutásért.

Persze érthető a kiemelt figyelem, ha tudjuk, hogy a klubban immár 60 százalékos tulajdonjoggal bírnak a Manchester United korábbi klasszisai. Ryan Giggs, Gary és Phil Neville, valamint Nicky Butt 2014-ben szálltak be a klubba, amely az érkezésük óta három osztályt ugrott.

A klubban jelenleg a Valenciában is tulajdonrészt birtokló szingapúri üzletembernek, Peter Limnek van 40 százalékos részesedése, a maradék hatvanon pedig az 1999-ben BL-t nyerő MU alapemberei osztoznak. A már említett ötösfogathoz csatlakozott David Beckham is, akit immár hivatalosan is bejegyzett 10 társtulajdonosként az angol szövetség.

Beckham is halmozza a klubokat, mert a tavaly januárban alapított Inter Miaminak ő a tulajdonosa, a csapat 2020-tól csatlakozik az egyre komolyabb szintet képviselő amerikai bajnoksághoz, az MLS-hez.

A Salford hétvégén az alsóbb osztályú klubok számára kiírt sorozatban, az FA Trophyban a Maidstone United ellen lép pályára, és azt a meccset Beckham is élőben tekinti meg.

Olvasói sztorik