Nemzetközi foci

Zárt kapus meccs lett az Inter–Napoli-balhé következménye

Koulibaly és Insigne két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Következő két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania az Internazionale csapatának az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) csütörtöki fegyelmi döntése értelmében.

A büntetés előzménye, hogy a szerda esti Inter–Napoli (1-0) meccsen a nápolyiak 27 éves fekete bőrű középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt a lelátókról majomhangokkal hergelték. Látni kell, hogyan reagált erre az Instagramon Cristiano Ronaldo.

A szankció tartalmazza továbbá, hogy a milánói stadionban a lelátó északi részét a harmadik hazai mérkőzésen is zárva kell tartani, mert a sértő rigmusok többsége onnan érkezett.

A bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az ismétlődő rasszista bekiabálások miatt ellenséges légkör alakult ki a stadionban. Az Internek január 13-án a Benevento elleni Olasz Kupa-nyolcaddöntőt, majd 19-én a Sassuolo elleni bajnokit kell zárt kapuk mögött rendeznie, az északi kanyar pedig február 3-án a Bologna elleni bajnoki találkozón is zárva lesz. A klub már jelezte fellebbezését a büntetés ellen.

A nápolyiak kiállított játékosa, Koulibaly két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az egyiket azért, mert begyűjtötte ötödik sárga lapját, a másodikat pedig azért, mert gúnyosan megtapsolta Paolo Mazzoleni játékvezetőt.

Csapattársa, Lorenzo Insigne szintén nem léphet pályára a következő két meccsen, ráadásul 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott, mert csapatkapitányként megsértette a bírót.

A FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) elnevezésű szervezet közleménye emlékeztetett: az olasz futballban számos alkalommal előfordult már, hogy a játékvezető nem reagált a rasszista megnyilvánulásokra, az érintett játékos pedig dühében olyat tett, amiért kiállították.

Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője elmondta, a szövetségi ellenőrt háromszor kérték a mérkőzés ideje alatt, hogy szakítsa félbe a játékot, ehelyett csupán a helyi műsorközlő figyelmeztette a vétkes szurkolókat. A szakvezető hozzátette, ha a jövőben hasonló eset előfordul, a nápolyiak levonulnak a pályáról.

Címlapkép: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik