Nemzetközi foci

A Real Madrid elhappolta a City legnagyobb tehetségét

Megegyeztek Brahim Díaz klubváltásáról.

Egy hónappal ezelőtt kiszivárgott, hogy Brahim Díaz, a Manchester City 19 éves spanyol középpályása megegyezett a Real Madriddal, és a Marca értesülése szerint most már a két klub is megállapodott egymással, így minden akadály elhárult az utánpótlás-válogatott játékos hazatérése elől.

Az egyik legígéretesebb spanyol játékos öt évvel ezelőtt távozott Málagából, és már nagyon szeretett volna visszatérni hazájába, a másik nagy célja pedig az volt, hogy a Real Madridban játszhasson, most a kettő egyszerre teljesül.

A Bajnokok Ligája címvédője több mint 15 millió eurót fizet a Premier League bajnokának. Díaz szerződése hat idényre szól, és évente bruttó 3,5 millió eurót keres majd. A klub a jövő héten jelenti be érkezését.

A madridi klub nagyon ritkán igazol a téli időszakban, erre legutóbb a 2014‒2015-ös szezon felénél volt példa, amikor Lucas Silva érkezett. A mostani azonban rendhagyó eset, mivel olyan játékos, mint Díaz, nem gyakran áll rendelkezésre, erre a lehetőségre nem tudtak nemet mondani a fővárosban.

Miután Josep Guardiola tudomására jutott, hogy a fiatal középpályás nem akar hosszabbítani Manchesterben, engedélyezte, hogy tárgyalásokat folytasson a Reallal, hogy legalább ne veszítse el őt jövő nyáron.

A klubok közötti jó kapcsolat miatt viszonylag gyorsan megszületett a megállapodás. A Real kezdetben 10 millió eurót ajánlott fel, míg a City 20 millió eurót kért, így lett a vége 15 millió.

Díaz mindössze négy mérkőzésen kapott lehetőséget ebben a szezonban, ami nem csoda, hiszen Kevin De Bruyne, David Silva és Bernardo Silva játszik a posztján. Persze, Madridban sem lesz könnyű dolga…

nyitókép: Lindsey PARNABY / AFP

Olvasói sztorik