Nemzetközi foci

Koulibalyt kihuhogták, Cristiano Ronaldo kiállt mellette

A Juventus támadója a közösségi oldalán reagált a rasszista megnyilvánulásokra.

Cristiano Ronaldo kiállt a Napoli labdarúgója, Kalidou Koulibaly mellett, akit többször is rasszista bekiabálásokkal inzultálak szerdán az Internazionale elleni találkozón. Az ötszörös aranylabdás portugál támadó egy olyan fotót osztott meg közösségi oldalán, amelyen Koulibalyval látható a Napoli és a Juventus korábbi találkozóján. Apropó, Juventus: az megvan, melyik francia világbajnokot vinnék a torinóiak?

A világon és a labdarúgásban mindig szükség lesz oktatásra és tiszteletre. Mondj nemet a rasszizmusra, valamint a sértés és diszkrimináció valamennyi fajtájára – írta a kép alá Ronaldo.

A nápolyiak 27 éves színesbőrű középhátvédjét a lelátókról majomhangokkal hergelték, majd miután egy visszahúzásért sárga lapot kapott, megtapsolta a játékvezetőt, aki ezért a 81. percben kiállította.

“Sajnálom a vereséget, s azt, hogy cserben hagytam a társaimat” – írta közösségi oldalára Koulibaly, aki Franciaországban született szenegáli szülők gyermekeként, s szerepelt a francia U20-as, majd a szenegáli felnőtt válogatottban. – “Büszke vagyok a bőröm színére. Francia, szenegáli és nápolyi vagyok: ember.”

A játéknap rangadóját az argentin Lautaro Martínez döntötte el a 91. percben az Inter javára. A találkozó után a nápolyiak trénere, Carlo Ancelotti azzal fenyegetőzött, legközelebb lehívja csapatát a pályáról, ha valamelyik játékosát rasszista támadások érik.

(MTI)

címlapfotó: Massimiliano Ferraro/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik