Nemzetközi foci

Sallói szemtelen gólja megosztja a közvéleményt: „egyéniség”, „pofátlanság”, „vagányság”

A fiatal magyar játékos a Liverpool ászát, Firminót másolta.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Sporting Kansas City hazai pályán 4-2-re verte a Real Salt Lake Cityt, így Sallói Dániel és Németh Krisztián csapata 5-3-as összesítéssel jutott a főcsoport döntőjébe.

A meccs hőse Sallói volt, aki a kansasiek második és utolsó gólját jegyezte. A fiatal magyar a lefújás után azt is elárulta, hogy a Liverpool FC brazil sztárját, Firminót másolta a második találatnál, hiszen ‘no-look’ gólt jegyzett, azaz oda sem nézett, mielőtt a hálóba talált volna.

A Jenkifoci gyűjtéséből kiderül: az amerikai sportsajtóban vegyes reakciók születtek a szemtelen mozdulat láttán. Volt, aki dicsérte vagányságát, mások azonban arra célozgattak, hogy talán túl szemtelen volt a magyar támadó.

  • Bobby Warshaw, volt MLS-játékos, azMLSsoccer.com szakértője: Tisztelem Sallói vagányságát, de a következő meccsen biztos bevállalnék ellene egy piros lapot egy ilyen húzás után
  • Amobi Okugo, volt MLS-játékos: „Az RSL játékosai biztosan megjegyezték maguknak Sallóit, emlékezni fognak erre a gólra a két csapat következő egymás elleni meccsén.”
  • Calen Carr, korábbi MLS Nagydöntős játékos, műsorvezető: „Ez a mozdulat is csak azt bizonyítja, hogy Sallói egy egyéniség, egy karakter. Megvan benne a vagányság. Tizenhárom gólt csak akkor tudsz rúgni egy szezonban, ha rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal.”
  • Tom Victor, a Planet Football újságírója: Sallói gólja a pofátlanság netovábbja volt. Imádjuk! Ez a befejezés pont az a fajta show volt, amire az MLS-nek szüksége van.”

A fiatal magyar játékost egyébként a Bundesligából figyelik, itt írtunk a lehetőségeiről. 

Az ominózus találat

A pillanat, amikor oda sem nézett:

Sallói Dániel oda sem néz

címlapkép: Sporting Kansas City, Facebook 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik