Nemzetközi foci

Sallói Dániel bevallotta: Firminót másolta a duplánál – VIDEÓ

A Sporting Kansas City magyarja megint hős lett.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Sporting Kansas City hazai pályán 4-2-re verte a Real Salt Lake Cityt, így Sallói Dániel és Németh Krisztián csapata 5-3-as összesítéssel jutott a főcsoport döntőjébe.

A meccs hőse Sallói volt, aki a kansasiek második és utolsó gólját jegyezte. A fiatal magyar a lefújás után így nyilatkozott.

– Az utolsó tizenöt percben alig kaptam levegőt – mondta mosolyogva Sallói. – Ez valami egészen más volt.

A mérkőzés vége nagyon nehéz volt, tudtuk, mire van szükségünk a továbbjutáshoz, de nehéz pillanatok voltak. Akadt olyan pillanat, amikor a rivális csak egyetlen gólra volt a továbbjutástól, ezért próbáltunk még jobban nyomni és nyomni, ez a csapat mentalitása, eddig is ez volt a jellemző ránk. A szurkolótáborunkra nehéz szavakat találni, fantasztikusak voltak, azt gondolom, megérdemelték a mai győzelmet. Köszönjük a támogatásukat, nagy szükségünk volt rá, főleg a találkozó legvégén. Boldog vagyok, hogy bejutottunk a főcsoport döntőjébe, alig várom, hogy játsszunk a Portland ellen

– fogalmazott Sallói Dániel, akit egyébként már a Bundesligából figyelnek.

A magyar játékos a második góljáról így beszélt.

Próbáltam megkerülni Rimandót (– a Real Salt Lake kapusa), néztem a héten néhány videót Firminóról (– a Liverpool brazil sztárja), aztán szinte oda sem néztem a gólnál. Mindig is szerettem volna ilyen találatot jegyezni.

Sallói oda sem nézett (4-2)

Firminótól tanulta Sallói…

 

címlapkép: Shaun Clark/Getty Images

Olvasói sztorik