Nemzetközi foci

A Real edzője elmondta, miért nem nyertek 7-0-ra

Santiago Solari megvédte a kifütyült Gareth Bale-t.

A spanyol bajnokságban is győzelemmel mutatkozott be a Real Madrid kispadján Santiago Solari: a 11. forduló szombati játéknapján a BL-címvédő otthon 2-0-ra gyűrte le a Real Valladolidot.

A madridiak a 83. percben Kiko Olivas öngóljával szereztek vezetést, majd Sergio Ramos 88. perces büntetőjével biztosították sikerüket. A gólokat ide kattintva láthatod, Ramos nyilatkozatát pedig ide kattintva olvashatod!

Muszáj volt nyernünk. Ez egy küzdelmes siker volt egy nehéz ellenféllel szemben. Komoly meccs volt, amelynek a végéig küzdöttünk. Szeretném, ha 7-0-ra nyernénk, úgy, hogy három nagyszerű gólt is szerzünk, de a labdarúgás nem könnyű. Vannak jó pillanatok, amikor jól megy a játék és minden jól működik, ugyanakkor vannak nehéz pillanatok is, amikor küzdőszellemre és komolyságra van szükség ‒ nyilatkozta Santiago Solari vezetőedző.

Az argentin trénert megkérdezték arról az esetről is, amikor Gareth Bale-t a lecserélésénél kifütyülte a közönség. Solari szerint máskor, amikor a walesi ismét betalál, megint ünnepelni fogják.

Bale, Asensio és Casemiro ugyanolyan fontos volt, mint Vinicius, Lucas Vazquez és Isco, mert a mérkőzések 90 percig tartanak. Igaz, hogy a cserejátékosok frissességet adtak a csapatnak, akik előttük voltak a pályán, ők is kemény munkát végeztek. A csapatot 24 játékos alkotja. Ők nem gyerekek, nagyon érett játékosok – fogalmazott az edző.

nyitókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Olvasói sztorik