Nemzetközi foci

Szabadon igazolható a világ leggazdagabb futballistája

Flamini foci nélkül sem tétlenkedik, hét nap múlva „megmenti a világot”.

A Rangadón beszámoltunk már Mathieu Flamini elképesztő történetéről: a francia futballista üzletemberként élt „kettős életet” az elmúlt években. A tevékenysége viszonylag kifizetődőnek mondható, tudniillik cégének piaci értéke becslések szerint

harmincmilliárd euró, vagyis 9750 milliárd forint.

A GF Biochemicals különleges eljárással rendkívül olcsón, ipari mennyiségben tud előállítani levulinsavat, mely idővel helyettesítheti az olaj minden felhasználási formáját.

A Marseille-ben, az Arsenalban és a Milanban is szereplő 34 esztendős Flamini a legutóbbi évadban mindössze nyolc bajnoki mérkőzésen szerepelt a Getaféban, június végén pedig búcsút intett a spanyol élvonalbeli együttesnek. Miután nem érkezett hír a visszavonulásáról, a középpályás státusa jelenleg „csapat nélküli”, egyszersmind szabadon igazolható.

Úgy tűnik, a milliárdos Mathieu – aki nemrég bekerült a leggazdagabb franciák közé, ugyanakkor igencsak meglepődött, hogy Leo Messinél és Cristiano Ronaldónál is tehetősebb – pillanatnyilag az üzletre összpontosít. Ahogy arról a Twitteren beszámol, korábbi londoni csapattársával, Mesut Özillel együtt fogott új projektbe. A céljuk, hogy „egészségesebb és fenntarthatóbb jövőt érjenek el valamennyiünk számára”.

A nagy bejelentést november 6-ra ígérik…

Nyitókép: OSCAR BARROSO / SPAINDPPI / DPPI

Olvasói sztorik