Nemzetközi foci

Hobbiból játszik a LaLiga leggazdagabb futballistája

Mesébe illő „kettős élet” – íme a jó nevű eurómilliárdos hihetetlen sztorija.

Könnyen lehet, hogy Mathieu Flamini a világ legokosabb labdarúgója. De, hogy a legjobb üzletember, az biztos. Miként az is kijelenthető, hogy nincs nála gazdagabb futballista – nem csak Spanyolországban.

EZT FIGYELD!
Angliában új dimenzióba lépett a mezégetés – FOTÓ

A vasárnap a Barcelona ellen bemutatkozó (a 78. percben állt be a Camp Nou-stadionban) francia válogatott középpályás néhány napja kötött szerződést a Getaféval, miután tavaly június óta nem volt csapata. Ki ne tudná, a 33 esztendős játékos korábban szerepelt a Marseille-ben, az Arsenalban és a Milanban is, ám vagyona nagy részét nem profiként szerezte.

Hanem üzletemberként.

Mathieu Flamini tíz évvel ezelőtt, Olaszországban találkozott Pasquale Granatával, akivel közös vállalkozást indítottak. A futballista mindenki előtt – nem vicc, a csapattársait, a barátait, de még a családját sem avatta be – titokban tartotta, hogy milliókat fektetett a GF Biochemicals nevű cégbe, amely különleges eljárással rendkívül olcsón, ipari mennyiségben tud előállítani levulinsavat, mely idővel helyettesítheti az olaj minden felhasználási formáját.

Előadások rendszeres résztvevője

Flamini három évvel ezelőtt a The Sunnak adott interjúban árulta el a világnak, hogy „kettős életet” él, és elképesztően sikeres az üzleti pályán. A GF Biochemicals piaci értéke becslések szerint

harmincmilliárd euró, vagyis 9360 milliárd forint.

A francia labdarúgó rendszeres vendége a tudományos konferenciáknak, előadásokat tart, ám a foci a szívügye, esze ágában sincs abbahagyni. Irgalmatlan vagyon ide vagy oda, hobbiból marad a pályán…

Flamini a Getaféban: aligha a pénz motiválja… Fotó: facebook.com/GetafeCF
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik