Nemzetközi foci

Meglepődött, hogy Messinél és Ronaldónál is gazdagabb

Megszólalt a LaLiga „kettős életet” élő futballistája.

A Rangadó beszámolt már Mathieu Flamini elképesztő történetéről: a francia futballista üzletemberként élt „kettős életet” az elmúlt években. A tevékenysége viszonylag kifizetődőnek mondható, tudniillik cégének piaci értéke becslések szerint

harmincmilliárd euró, vagyis 9360 milliárd forint.

A GF Biochemicals különleges eljárással rendkívül olcsón, ipari mennyiségben tud előállítani levulinsavat, mely idővel helyettesítheti az olaj minden felhasználási formáját.

Kicsit bevadult a PSG bulija az öltözőben – VIDEÓ
Ligakupát nyertek a párizsiak, folyt minden, ami folyhatott…

A Marseille-ben, az Arsenalban és a Milanban is szereplő 34 esztendős középpályás a világ leggazdagabb labdarúgója, aki mostanság kedvtelésből szerepel a spanyol élvonal tizedik helyén álló Getaféban. Flamini a L’Equipe című francia lapnak mesélt a vagyonáról.

Szögezzük le, ellentétben azzal, amit olvasok, nincs a bankszámlámon harmincmilliárd euró – mondta a játékos/üzletember. – Ez az összeg a GF Biochemicals piaci értéke. Ugyanakkor kissé meglepődtem, amikor mondták, hogy tehetősebb vagyok Lionel Messinél és Cristiano Ronaldónál. A fő motivációm egyébiránt nem az volt, hogy gazdag ember legyek, hanem pozitív hatást akartam gyakorolni a környezetemre.

Flamini – aki rendszeres vendége a tudományos konferenciáknak, előadásokat tart, ám a foci a szívügye, esze ágában sincs abbahagyni – tíz évvel ezelőtt, Olaszországban találkozott Pasquale Granatával, akivel közös vállalkozást indítottak. A futballista mindenki előtt (nem vicc, a csapattársait, a barátait, de még a családját sem avatta be) titokban tartotta, hogy milliókat fektetett a cégbe, amely azóta euromilliárdossá tette.

Címlapkép: AFP/GLYN KIRK

Olvasói sztorik