Nemzetközi foci

Hétfőn új vezetőedzője lesz a Real Madridnak – sajtóhír

Több spanyol portál is állítja: Conte váltja Lopeteguit a Barca elleni égés után.

A spanyol AS szerint a vasárnapi megsemmisítő vereség után eldőlt Julen Lopetegui, a Real Madrid vezetőedzőjének sorsa. A Barcelona elleni 1-5 ugyanis azt jelenti, hogy nem maradhat a csapat kispadján.

Azt írják, Florentino Pérez elnök már döntött: azonnali hatállyal elköszön a jelenlegi vezetőedzőtől, és Antonio Contét nevezi ki a csapat élére.

A legutóbb az angol Chelsea-t irányító szakember nevét már hetek óta hallani a Real kapcsán, azonban épp néhány napja jelezte a madridi vezetőség: kiáll jelenlegi trénere mellett, akinek nincs veszélyben az állása – de könnyen lehet, hogy az 5-1-es vereség felülírja ezt a döntést.

A Marca is azt írja, Lopetegui távozik: Pérez vasárnap éjjel még konzultál a vezetőkkel, majd hétfőn jelentik be a válást – utóbbi portál szerint is Conte követi a szakembert, azonban amennyiben hétfőn még nem érkezik meg, úgy ideiglenesen a tartalékcsapat vezetőedzője, Santiago Solari veszi át az irányítást.

Mint azt megírtuk, Lopetegui szinte sokkos állapotban nyilatkozott az El Clásico után, míg kollégája, Ernesto Valverde kiállt mellette.

Kiemelt kép: Urbanandsport/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik