Nemzetközi foci

Valverde megvédte Lopeteguit a kiütéses Barca-siker után

Pár hete ő is hasonló cipőben járt, mint most a kollégája.

Az FC Barcelona sima, 5-1-es verést mért a Real Madridra a két együttes szezonbeli első El Clásicóján. A meccset Luis Suárez gyakorlatilag egymaga döntötte el mesterhármasával – a lefújás után nem is úszta meg a nyilatkozatot.

Nem sokkal később már a sajtószobában volt jelenése a két vezetőedzőnek – Ernesto Valverde, a Barcelona mestere érthetően boldogan nyilatkozott.

Jó meccset játszottunk, az első félidő a miénk volt. A második játékrészre váltott a Real, szélesen játszott, de rendeztük a sorainkat és előnyt kovácsoltunk az ellenfél kockázatos játékából. Sok érzelmet vált ki belőlünk, ha így nyerünk meg egy Clásicót, de a lábunkat a pályán kell tartanunk, már a következő mérkőzésekre koncentrálunk.

Valverde aztán a rivális edzőjéről is szót ejtett – kiállt kollégája, Julen Lopetegui mellett, aki szinte sokkos állapotban nyilatkozott a vereség után.

Tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben van, nem jönnek az eredmények. Minden figyelem az edzőre szegeződik, bele tudom képzelni magam a helyzetébe, nehéz pillanatokat élhet át. Ami most vele történik, az velem is megeshetett volna három héttel ezelőtt. A legjobbakat kívánom neki, a kirúgásával kapcsolatos pletykákat pedig jogtalannak tartom.

Mint ismert, a kéztörést szenvedő Lionel Messi nélkül gálázott a Barcelona, de a szakvezető a klasszis hiányára is kitért.

Hiányoltuk Messit, várjuk vissza, azt szeretnénk, ha minél hamarabb újra mezt húzna.

Kiemelt kép: Gabriel Bouys/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik