Nemzetközi foci

Suárez varázsolt, átrobogott a Barcelona a Real Madridon

A második félidő elején szoros lett a Clásico, a vége sima hazai.

A spanyol LaLiga 10. fordulójában rendezték a szezon első El Clásicóját: a forduló előtt még listavezető Barcelona a legutóbbi négy bajnokiján egyetlen pontot gyűjtő Real Madridot fogadta.

A hazaiaknál Lionel Messi kéztörés miatt nem volt bevethető, azonban ez nem látszott meg a támadójátékon: óriási fölénnyel kezdett a Barca, és a 11. percben Coutinho révén a vezetést is megszerezte – itt mutattuk meg a találatot. Nem sokkal később Courtois mutatott be bravúrt, de Suárez büntetőjénél – melyet videózás előzött meg – már neki sem volt esélye (2-0).

Magabiztos előnnyel mehetett szünetre a házigazda: 2-0-ra vezetett.

Megrázta magát a Real, és alig öt perc elteltével szépített is – Marcelo volt eredményes egy jól felépített akció végén. Kapufával folytatta a meccset a Real, így maradt az egygólos különbség, s ugyanígy tett Suárez is – ő is centikre volt a góltól, de ezúttal a vendégeket segítette ki a vas. A 75. percben aztán úgy tűnt, eldőlt: Suárez ezúttal ismét mértani pontossággal célzott, amivel már 3-1-re vezetett a Barcelona.

A katalánok előnye hét perccel a vége előtt tovább nőtt: Suárez mesterhármast jegyzett, majd kicsivel később Vidal találatával már 5-1 volt az állás. Csapatuk meglepően simán nyert, így visszavette a vezetést az Atlético Madridtól a tabellán, míg a Real rég nem látott mélységben, a kilencedik helyről folytatja a bajnokságot.

LaLiga, 10. forduló

Alavés–Villarreal 2-1 (0-1)
FC Barcelona – Real Madrid 5-1 (2-0)
Getafé – Real Betis 2-0 (0-0)
Sevilla–Huesca 2-1 (0-0)
Szombaton játszották:
Atlético Madrid – Real Sociedad 2-0 (1-0)
Celta Vigo – Eibar 4-0 (2-0)
Levante–Leganés 2-0 (1-0)
Athletic Bilbao – Valencia 0-0
Girona – Rayo Vallecano 2-1 (2-0)
Pénteken játszották:
Real Valladolid – Espanyol 1-1 (0-1)

Kiemelt kép: Gabriel Bouys/AFP

Olvasói sztorik