Nemzetközi foci

Cantona szenved, amikor a Manchester Unitedet nézi

José Mourinho újabb kőkemény kritikát kapott.

A Manchester United egykori legendás játékosa, a francia Eric Cantona közölte, szenved, amikor nézi a csapatot, a klub pedig a jelenlegi játékstílus miatt fiatal játékosok nemzedékét veszíti el.

José Mourinho együttese a tizedik helyen áll a Premier League tabelláján, legutóbb pedig 1-0-ra kikapott a Juventustól a Bajnokok Ligája csoportkörében. Keddi teljesítménye miatt széles körben bírálták a csapatot, Mourinho jövője pedig ismételten megkérdőjeleződött.

Elveszítheted a mérkőzéseket, de vállalj kockázatot! Veszítesz a Juventus ellen hetven százalékos labdabirtoklással az Old Traffordon. El tudta képzelni ezt bárki, amikor Ferguson ült a kispadon? Szenvedek, és még jobban szenvedek, amikor látom, hogy a Manchester City csodálatosan játszik – magyarázta Cantona.

Egy hasonlattal azt is közölte, szerinte Mourinho és a Manchester United nem illik össze, nem a megfelelő edzőt választották a csapathoz.

Azt hiszem, a gyerekeknek jó példákra van szükségük. Nagyszerű játékosokra, nagyszerű megmozdulásokra, és kreatív futballra, hogy azonosulni tudjanak a játékosokkal és a csapatokkal. Azt hiszem, a klub mostanra elveszítette a fiatalok egyik generációját. Ezek a fiatalok azzal azonosítják magukat, ahogyan a City játszik –

Cantona ismét azt javasolta, hogy egy korábbi játékosnak kellene lehetőséget kapnia a menedzseri poszton.

A Unitednél soha nem adnak esélyt olyan játékosnak, aki ismeri a klubot belülről, aki ismeri a klub identitását és filozófiáját. De nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, mindezt azért mondom, mert a Manchester United edzője akarok lenni.

Az 52 éves Cantona négy bajnoki címet és két FA Kupát nyert Sir Alex Ferguson időszakában.

Az egykori francia válogatott játékosnak nem ez volt az első komoly kritikája Mourinho felé, erről ide kattintva olvashatsz!

nyitókép: Gerard Bottino / CrowdSpark / AFP

Olvasói sztorik