Nemzetközi foci

Cantonának két jelöltje van a Manchester United kispadjára

Saját magát, vagy Josep Guardiolát ajánlotta...

A klublegenda páros lábbal beleszállt José Mourinhóba, bár ez Eric Cantona esetében mást jelent, mint ami ezúttal történt, tehát maradjunk annyiban, a Manchester United menedzsere újabb kemény kritikát kapott.

Kedvelem Mourinhót, jó a személyisége, de nem a United számára. Guardiolának kellene lennie az edzőnek. Neki kellene itt lennie, ehelyett egy másik klubnál varázsol, aminek nem tudom a nevét ‒ nyilatkozta a francia a Mail on Sundaynek.

Cantona hozzátette, a szezonnak ebben a korai szakaszában még nem lehet megmondani, hogyan teljesít majd a Manchester United, de egy nagyszerű klubról van szó, amely hamarosan biztosan visszatér a győzelem útjára.

Trófeákat fognak nyerni, tudom, hogy így lesz. De hogyan játszanak? Nem jól. Amit a menedzser játszat a csapattal, az nem tetszik a szurkolóknak, nem szórakoztató, nincs benne kreativitás ‒ magyarázta.

Mourinho irányításával a MU megnyerte az Európa Ligát, de annak nincs valami nagy presztízse Nagy-Britanniában, illetve második lett a Premier League-ben, ám esélyese sem volt megszorítani a város rivális Manchester Cityt, ráadásul az új idényt meglehetősen gyengén kezdte.

Szeretnék edző lenni, és ha hívnak, jönnék. Nagyon élvezném. Tudják, hol találnak. Akkor ismét kreatív futballt játszanánk. Ez nagyszerű lenne a szurkolók számára is, mint Alex Ferguson idején.

Hozzátette, a legendás mester megengedte a játékosoknak, hogy kreatívak legyenek, egyéniségként kezelték őket, mindenki jól érezte magát a keretben, mindig dicsért, mert remek ember és remek vezető volt.

nyitókép: OLI SCARFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik