Hét ok, amiért az FC Barcelona az El Clásico favoritja

Még a Madrid-közeli Marca szerint is a katalánok lehetnek optimisták a vasárnapi csúcsrangadó előtt.

A spanyol élvonal tizedik fordulójában csúcsrangadóra kerül sor, hiszen az FC Barcelona ellenfele vasárnap (kezdés: 16:15) a Real Madrid lesz. Megmutattuk, hogy Spíler2 hiányában hol lehet nézni a találkozót, amelyen egyébként brutális élőkép várja majd a világsztárokat.

A Marca gyűjtéséből kiderül: akad hét oka, amely alapján inkább az FC Barcelona az ütközet favoritja. Mutatjuk, melyek ezek:

Az uruguayi klasszis hétközben ugyan nem lőtt gólt az Inter ellen, de ismét legjobb formáját mutatta. Az ellenfél térfelén harcolt, küzdött minden labdáért, Rafinhát pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta.

A brazil játékos Messi sérülése miatt került a kezdőbe, az Inter ellen pedig góllal bizonyított. Nagy sebességgel és veszélyes lövésekkel keltett zavart az olasz védelemben, így tökéletesen illeszkedett a barcelonai gépezetbe.

Rafinha bizonyít – fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency/AFP

Arthur játékát minden Barca-drukkert Xavihoz hasonlítja: a katalánok egyszerűen uralják a játékot a középpályán.

A lap szerint egyértelmű: Albánál nincs jobb spanyol balbekk. Nem csak védekezésben, de támadásban is nagyon hasznos tagja a csapatnak, az Inter ellen pazar gólt lőtt.

A lap szerint a középpályás átjátszhatatlan: minden labdát tökéletesen fedez és jó helyre továbbít. Nagyon úgy tűnik, a kisebb hullámvölgy után újra régi formában focizik.

Kapott gól nélkül hozta le az Inter elleni rangadót a Barca-védelem: az új szerzemény, Lenglet lassan már olyan magabiztos lesz, mint a rutinos Piqué.

A Marca szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy a német klasszis Európa egyik legjobb kapusa. „Ha ő áll a kapuban, a csapattársaknak nincs miért aggódni” – fogalmaz a lap.

A meccs egyébiránt egészen különlegesnek ígérkezik, több mint tíz éve nem rendeztek ilyen El Clásicót: mutatjuk, mi okból.

címlapkép: David Ramos/Getty Images