Nemzetközi foci

Több mint tíz éve nem rendeztek ilyen El Clásicót

Se Messi, se Ronaldo…

Minden futballrajongó pontosan tudja, vasárnap délután rendezik a spanyol élvonalbeli bajnokság csúcsrangadóját Barcelonában, ahol a címvédő és listavezető katalán sztárcsapat a most csak hetedik helyen álló Real Madridot fogadja. Több mint tíz év, 2007 decembere óta először fordul elő újra, hogy az El Clásicón sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem lép pályára.

A vasárnapi ütközetet 16.15-től a Spíler2 közvetíti. Nincs ilyen csatornád? Mutatjuk, hol tudod nézni a Barca–Realt.

A két csapat legutóbbi olyan összecsapását, amelyen a két ötszörös aranylabdás közül egyik sem volt a pályán 2007. december 23-án játszották, szintén a Camp Nou-ban. Azon a meccsen a fővárosi együttes győzött 1–0-ra. Akkoriban a Barcelonában még olyan játékosok futballoztak, mint Ronaldinho, Eto’o, Xavi, Deco vagy Iniesta, míg az ellenfélnél Raúl, Ruud van Nistelrooy, Robinho, Wesley Sneijder, vagy a győztes gólt szerző Julio Baptista volt a sztár.

Hasonló végeredményben alighanem most a legvérmesebb Real-szurkolók sem reménykednek, tekintve, hogy amióta Ronaldo a nyáron eligazolt a Juventushoz, azóta a madridi sztárcsapatnál mintha semmi nem alakulna a várakozásoknak megfelelően – írja az MTI. Egy másik klasszis, Marcelo sérülést szenvedett a Plzen ellen: mutatjuk, játszhat-e vasárnap.

Julen Lopetegui irányításával a királyi gárda kilenc forduló alatt két döntetlen mellett négyszer nyert és háromszor kikapott a LaLigában, ahol ráadásul sorozatban négy mérkőzés óta nyeretlen. A Bajnokok Ligájában ugyan az AS Romát, és legutóbb a cseh Plzent is legyőzte a Real a Santiago Bérnabeu Stadionban, október elején azonban meglepetésre 1–0-ra kikapott a CSZKA Moszkva otthonában.

A fogadóirodáknál egyelőre a Barcelona a meccs esélyese, a hazai győzelem ugyanis átlagban kettes szorzóval tippelhető meg, míg a döntetlen és a vendégek sikere a befektetett összeg jóval több mint háromszorosát éri.

Nyitókép: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Olvasói sztorik