Nemzetközi foci

A milánói rangadó a hétvége csúcspontja a Serie A-ban

Jó formában várja a derbit a Milan és az Inter.

Nem csupán a hagyomány, hanem a csapatok jó formája miatt is egyértelműen a két milánói együttes, az Internazionale és az AC Milan városi rangadója emelkedik ki az olasz bajnokság kilencedik fordulójának programjából.

Az észak-olasz város együttesei közül az Inter négymérkőzéses győzelmi sorozatban van a Serie A-ban, míg a piros-feketék két siker után lépnek majd pályára, s hat meccse nem kaptak ki a bajnokságban.

A két klubra egyaránt jellemző, hogy hosszú évek óta mindig nagy reményekkel kezdte meg az aktuális szezont, ám rendre csalódást keltően szerepelt. Az utóbbi időszakban azonban mintha mindkét oldalon javult volna a helyzet a korábbiakhoz képest.

Az Inter az előző szezon végén nagyot hajrázva megszerezte a negyedik helyet a Serie A-ban, ezzel kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplés jogát, az AC Milan pedig hatodik lett és az Európa Ligában indult. A mostani kiírásban pedig – különösen az utóbbi hetekben – kifejezetten jó játékot produkált mindkét gárda.

A meccs háromesélyesnek nevezhető, s várhatóan élvezetes játékot hoz majd, ugyanis a feleknek egyaránt három pontra van szükségük. Az Inter harmadik a tabellán, viszont a listavezető Juventustól nyolc pontra van lemaradva, s a második Napoli is két ponttal előzi meg, azaz egy vereséggel a dél-olasz együttestől is messze kerülhet, ráadásul a városi rivális ‒ amely jelenleg tizedik ‒ egy pontra közelítené meg.

Gennaro Gattuso vezetőedző Milanjának nemcsak az Inter üldözése fontos, hanem az is, hogy felzárkózzon az élcsoporthoz.

A két együttes 191. egymás elleni bajnokija előtt áll. A mérleg az Internek kedvez, amely 70 győzelmet aratott eddig. A Milan 62 sikert számlál a városi rivális ellen, amellyel 58 döntetlent játszott.

A legutóbbi hét kiírásban győztes Juventus a múlt heti válogatott szünetben edzőváltáson átesett Genoát fogadja. A torinói sztárcsapat kirobbanó formában szerepelt eddig, a szezon mind a tíz tétmérkőzését megnyerte, s nyolc forduló után már tekintélyes az előnye a tabellán.

A Juventusnál valószínűleg nem léphet pályára Paulo Dybala, aki az argentin válogatottnál szenvedett sérülést, ugyanakkor biztosan ott lesz majd a pályán Cristiano Ronaldo, aki négy gólt szerzett eddig a bajnokságban.

A portugál csatár szerződtetését éppen száz napja jelentette be a Juventus. Hogy milyen gazdasági hatásai vannak Ronaldo érkezésének, arról ide kattintva olvashatsz!

A Napoli idegenben lép pályára szombat este, ennek ellenére egyértelmű győzelmi esélyekkel várja a 15. Udinese elleni találkozót.

Nagy Ádám a magyar válogatott görögországi és észtországi Nemzetek Ligája-mérkőzését is végigjátszotta az elmúlt héten, s a Bologna legutóbbi meccseiből kiindulva vélhetőleg vasárnap a csapat Torino elleni meccsén is pályára lép majd.

Serie A, 9. forduló:
szombat:
AS Roma‒SPAL 15.00
Juventus‒Genoa 18.00
Udinese‒Napoli 20.30
vasárnap:
Frosinone‒Empoli 12.30
Bologna‒Torino 15.00
Chievo‒Atalanta 15.00
Parma‒Lazio 15.00
Fiorentina‒Cagliari 18.00
Internazionale‒AC Milan 20.30
hétfő:
Sampdoria‒Sassuolo 20.30

nyitókép: Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik