Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo miatt brutálisan drágultak a jegyek a Serie A-ban

Most kezdik érezni a kellemetlen hatásait.

Száz nap telt el azóta, hogy a Juventus bejelentette Cristiano Ronaldo szerződtetését. Az olasz Serie A gazdasági haszonélvezői rendkívül boldogok lehetnek, hiszen ebben az időszakban jelentősen megnövekedett a liga értéke, sokkal több pénzt kérhetnek a televíziós közvetítési jogokért, és ‒ mint egy friss kimutatásból kiderült ‒ a belépőjegyekért is.

A Juventus minden idegenbeli meccsén drágábbak a jegyek, mint a házigazda klub többi találkozóján, amikor nem a torinóiak a vendégek. A klubok így használják ki a portugál játékos jelenlétét, de ez a szurkolóknak sok bosszúságot okoz.

A Chievo elleni szezonnyitón a veronai klub ötven százalékkal emelte az árat, de az Udinese és az Empoli is 60-75 eurós jegyárakat tervez. A tendenciát a Juventus is erősíti, amely harminc százalékkal emelte a bérletek árát. Mindez a déli kanyar ultráinak csendes tiltakozásához vezetett.

Az olasz média az első pillanattól igyekszik a portugál csatár életének minden részletét bemutatni. Először az volt a slágertéma, hogy az első három bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, pedig többször próbálkozott, mint bárki más az európai élbajnokságokban (61 lövés).

Aztán jöttek a gólok, amelyek hozzájárultak, hogy a torinóiak veretlenek és listavezetők. A következő fejezet az volt, hogy Ronaldo hiányolta az egyéni díjakat, első Bajnokok Ligája-mérkőzésén a Valencia ellen kiállították, majd ismét terítékre került nemi erőszak-ügye.

A torinói klub lengyel kiszemeltje, a Genoában játszó Krzysztof Piatek is Ronaldóról áradozott a minap. Hogy pontosan mit mondott, azt ide kattintva olvashatod!

nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Olvasói sztorik