Nemzetközi foci

Mesterötöse után agyondicsérik a Bundesliga új sztárját

Edzője szerint a szerb Luka Jovic már kész játékos.

Az Eintracht Frankfurt 7-1-re legyőzte az újonc Fortuna Düsseldorf csapatát a német Bundesliga nyolcadik fordulójának péntek esti nyitómeccsén.

A hazaiak szerb csatára, Luka Jovic ötször volt eredményes, ezzel új csúcsot állított fel, erről ide kattintva olvashatsz!

Egy meccsen öt gól ‒ ez 17. alkalommal fordult elő a Bundesligában, legutóbb Robert Lewandowskinak sikerült, három évvel ezelőtt.

Jutalomként Jovic a csapattársak gratulációját kapta, Adi Hütter vezetőedzőtől pedig azt, hogy a 86. percben lecserélte, így a közönség hangos ünneplésben részesítette.

Természetesen ő volt az est hőse, 20 évesen kiemelkedő volt, kivételes csatárteljesítményt nyújtott. Ritkán láttam olyan játékost, aki ilyen veszélyes, akár a lábbal, akár fejjel. Ő már egy kész játékos ‒ nyilatkozta a szakvezető.

A Crvena zvezda és a Benfica korábbi játékosa, aki tavaly nyáron igazolt Frankfurtba, eddig 28 német élvonalbeli meccsen 15-ször talált be.

Ezt nem tudtam volna egyedül végrehajtani, a csapat ma is nagyszerű munkát végzett. Rendkívül boldog vagyok, ez egy érzelmes nap volt, és természetesen megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan klubhoz tartozom, amelyben Robert Lewandowski is szerepelt – mondta a fiatal csatár, aki nagyszerű teljesítményének emlékére hazavihette a meccslabdát.

A vezetőedző úgy fogalmazott, kiemelkedő győzelmet arattak, olyan sikert, amire nem is számított, de a 20. percben a büntető lendületet adott nekik.

nyitókép: Arne Dedert/dpa

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik