Nemzetközi foci

Életjelet adott magáról a holland válogatott

Ronald Koeman szerint az a legfontosabb a számunkra, hogy a 2020-as Európa-bajnokság sorsolásán kiemeltek legyenek.

Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, lerakták az alapjait egy sikeres csapatnak, amelynek az a célja, hogy a Nemzetek Ligája novemberi fordulójában a lehető legtöbb pontot gyűjtse a világbajnok franciák, illetve a németek ellen.

Szintén a nemzetközi futballt érintő hír, hogy az UEFA kizárt egy csapatot a BL-indulásból.

– Az a legfontosabb a számunkra, hogy a 2020-as Európa-bajnokság sorsolásán kiemeltek legyünk, ez pedig lehetséges, ha szerzünk még néhány pontot – nyilatkozta Koeman, miután az együttes kedden este 1-1-es döntetlent játszott a vb-bronzérmes belgák vendégeként barátságos mérkőzésen.

Múlt szombaton a hollandok 3-0-ra verték a németeket Amszterdamban a Nemzetek Ligájában, november 16-án pedig a franciákat látják vendégül Rotterdamban, majd három nappal később Németországban lépnek pályára.

– Letettük az alapokat, mert a Nemzetek Ligája kezdetekor nagyon sokan úgy gondolták, hogy kicsi az esélyünk arra, hogy ez ellen a két rivális ellen pontokat szerezzünk – mondta a februárban kinevezett Koeman.

Az A osztály 1. csoportjában a franciák 7 ponttal állnak az élen, mögöttük a hárompontos hollandok a másodikak, az egypontos németek pedig harmadikak. Az A osztály négy csoportjában szereplő 12 válogatott közül a legjobb 10 kiemelt lesz majd a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-án, Dublinban sorra kerülő sorsolásán.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik