Nemzetközi foci

Forró ősz vár Löwre – a német sajtó a kapitányt támadja

Már nem sokáig tart a türelem a sikeredővel szemben.

A német válogatott története során először nem jutott tovább a világbajnokság csoportköréből idén nyáron, a Nemzetek Ligáját pedig egy döntetlennel és egy vereséggel, szerzett gól nélkül kezdte.

A franciák elleni 0-0 után még mélyebbre került a csapata a szombat esti, hollandok elleni 3-0-s vereséggel, amelyről ide kattintva olvashatsz!

Nem csoda, hogy a német sportsajtó meglehetősen kritikus a válogatottal, illetve elsősorban Joachim Löw szövetségi kapitánnyal.

Ha november közepén a hollandok elleni visszavágót is elveszítik, Löw számára forró lehet az ősz. A korábbi világbajnoknak kapkodnia kell a lábait a nyári szereplése után, hiszen az utolsó helyen áll – írta a Hamburger Abendblatt.

„A hollandiai 0-3 is azt mutatja, hogy a csapat tovább gyengült, és úgy tűnik, nem működik együtt az edzőjével” ‒ fogalmazott a Kölner Stadtanzeiger.

Lassan, de biztosan elfogynak az érvek, amelyek Joachim Löw mellett szólnak. Természetesen szombaton sem volt minden rossz, de nem is volt jó ‒ vélekedett a T-Online.

„Nincsenek tucatjával olyan világszínvonalú fiatal játékosaink, akinek a berobbanására várhatnánk. Egy győzelem a Stade de France-ban nagyon jó érv lenne azzal a benyomással szemben, hogy Löw nem tudja, hogyan kell átalakítani a csapatot” – írja a Der Spiegel.

A világbajnoki összeomlás után ismét felvetődik Joachim Löw jövőjének kérdése. A meghirdetett megújulás nem látható, a vereség pedig hibák sorozatának logikus következménye – fogalmazott a Kicker.

„Löwnek lassacskán érvelnie, reagálnia kellene. A csapatnak új impulzusokra van szüksége. Nehéz volt nézni, hogy a fiatal feltörekvő hollandok megverték azokat a német játékosokat, akiknek a generációja rendkívül sikeres volt hosszú évekig” – vélekedett a Die Welt.

Borzongató este volt. A csapat problémáit nem csak a támadásban kell keresni, hanem a védekezésben és a játékszerkezetben is ‒ szögezte le a Süddeutsche Zeitung.

„Az újoncok nem voltak elég bátrak, a játékban nem volt ötlet, gólhelyzetben hiányzik a higgadtság. Az edző a Schalke gól nélküli csatárát, Mark Uth-ot játszatta, a fiatal Brandt és Sané kezdetben csak a kispadon ült” – részletezte a Bild.

Joachim Löw szövetségi kapitány értékelését ide kattintva olvashatod!

nyitókép: Yann Schreiber/AFP

Olvasói sztorik