Nemzetközi foci

Löw elfogadhatatlannak tartja a németek összeomlását

A szövetségi kapitány szerint az első holland gólig jól játszottak.

Hatalmas lehetőségeket kihagyva kapott ki a német válogatott Hollandia ellen a Nemzetek Ligájában. Joachim Lőw alakulata három gólt is kapott, ráadásul az elsőnél sem a kapusa, sem a védelme nem állt a helyzet magaslatán.

A németek szövetségi kapitánya úgy érzi, a fordulópont az volt, amikor hátrányba kerültek, onnantól kezdve nem éltek a lehetőségeikkel, de nagyon mérges az utolsó percekben mutatott teljesítmény miatt:

Ez nem csak a helyzetkihasználásról szól. Jól játszattunk, amíg be nem kaptuk az első gólt, aztán egyszerűen nem éltünk a lehetőségeinkkel. Az utóbbi eredményekből jól látható, ha hátrányba kerülünk, veszítünk a magabiztonságunkból. Miért nem szerzünk gólt? Nehéz megmagyarázni, hiszen nagy helyzeteink voltak. Ha kikaptunk volna 1-0-ra, akkor még talán elfogadhatóbb a vereség, de tíz perc alatt így összeomlani elfogadhatatlan.”

Érdemes egy pillantást venni a válogatott két sztárjának nyilatkozatára is, egyikük már szinte előre látja, mekkora kritikaáradattal kell szembenézniük.

Címlapkép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik