Nemzetközi foci

A hollandok csúnyán leiskolázták a bukdácsoló németeket

Virgil van Dijk találata döntött a nap csúcsrangadóján.

A Nemzetek Ligájának harmadik fordulója szombaton is tartogatott csúcsrangadót, Hollandia és Németország képviseletével.

Nagyjából negyed órát kellett várni az első komolyabb helyzetre, Timo Werner jó passzt kapott a tizenegyespont környékén és kapura lőtt, a labda a kapu jobb oldala mellé ment. Thomas Müller aztán távolról próbálkozott, Jasper Cillessen jól látta, mi készül és védeni tudott. A harmincadik percben érkezett az első gól, a szöglet után Ryan Babel fejelt először, ő a felsőlécet találta el, majd jött Virgil van Dijk és simán bebólintotta kipattanót (a német védelem fejetlenségét, IDE kattintva tudod megnézni).

A fordulást követően Leroy Sané becserélése kellett ahhoz, hogy fellendüljön a németek játéka. Először remek egyéni akciót követően lőtt kapura, ezt a védők blokkolták. Majd ügyesen vette át a kapu előterében Joshua Kimmich passzát, a lövés sem mondható rossznak, de mégis elkerülte a kapu jobb oldalát. A holland csapat nem érte be csupán egyetlen találattal, három perccel a vége előtt remek játékot mutatott be Quincy Promes, jól vette ki a részét a támadásépítésből, Memphis Depay kapta tőle a labdát, ő pedig Manuel Neuer mellett briliánsan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. Szinte a lefújás előtt Georginio Wijnaldum egyéni akcióját szép lövéssel fejezte be, Neuer tehetetlen volt.

Mindenképp érdemes szót ejteni a története első, tétmeccsen aratott győzelmét jegyző Gibraltárról, látni kell, mekkora bulit csaptak a lefújás után.

Nemzetek Ligája, 3. forduló, szombati mérkőzések

A-divízió

Hollandia–Németország 3-0 (1-0)

B-divízió 

Szlovákia–Csehország 1-2 (0-0)
Írország–Dánia 0-0

C-divízió

Norvégia–Szlovénia 1-0 (1-0)
Bulgária–Ciprus 2-1 (0-1)

D-divízió

Grúzia–Andorra 3-0 (1-0)
Lettország–Kazahsztán 1-1 (1-1)
Örményország–Gibraltár 0-1 (0-0)
Macedónia–Leichtenstein 4-1 (3-1)

Címlapkép: VI Images via Getty Images

Olvasói sztorik