Nemzetközi foci

A szakíró szerint mégsem Zidane a megoldás a Manchester United problémáira

A Sun újsárírója úgy véli, a Premier League-rivális jelenlegi trénere alkalmasabb lenne a feladatra.

Miközben mindenhol csak azt lehet hallani, hogy Zinédine Zidane veszi át a Manchester United irányítását, addig a Sun újságírója, Amy Cristophers nem érzi úgy, hogy a francia tréner lenne a megoldás a csapat gyenge teljesítményére.

Cristophers azt írja cikkjében, a „vörös ördögöknek” nem kell Zidane, ennél sokkal bátrabbnak kell lenniük. Szerinte a szurkolók is gyökeres változást szeretnének, ennek elérésére pedig a legalkalmasabb a Bournemouth jelenlegi vezetőedzője, Eddie Howe lenne.

A negyvenéves szakvezető 2009-ben került a klubhoz, ahova aztán 2012-ben ismét visszatért, azóta is ő ül a kispadon. Eredmények szempontjából azonban tudhat valamit, hiszen a Bournemouth az ő segédletével jutott fel a negyed-, a harmad-, illetve a másodosztályból.

Az persze megint csak kérdés, hogy a United mindig is nevesebb edzőnek szereti adni a munkát, így volt ez anno David Moyes vagy Louis Van Gaal esetében is, Zidane többek között ezért tűnhet biztos befutónak. Ha már a francia legenda szóba került, megdöbbentő információ látott napvilágot Real Madridból való távozása kapcsán, kiderült ugyanis, hogy egyetlen játékos miatt fordított hátat a csapatnak.

Címlapkép: AFP/ANDREAS GEBERT/DPA

Olvasói sztorik